Taip pat bus išleistas ir jos vaikas, kuriam koronavirusas nebuvo nustatytas, informuoja rus.delfi.lv.

„Jai pasireiškė lengvi simptomai, o pakartotinių tyrimų dėl koronaviruso rezultatai buvo neigiami. Nėra jokių medicininių priežasčių ją laikyti ligoninėje. Užteks gydymo namuose, karantino ir šeimos gydytojo priežiūros. Moteris privalės 14 dienų praleisti namuose ir stebėti savo sveikatos būklę. Į namus šeimos gydytojo kviesti nebūtina, pakaks pasikalbėti telefonu“, – sakė Rygos Rytinės klinikinės universitetinės ligoninės atstovė Ilga Namniece.

Delfi primena, kad Latvijoje pirmadienį patvirtintas pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis – infekcija diagnozuota neseniai Italijoje pabuvojusiai moteriai, pranešė sveikatos apsaugos pareigūnai.

Latvijos ligų profilaktikos ir kontrolės centro pareigūnas Jurijus Perevoščikovas sakė, kad pacientė praeitą šeštadienį parskrido iš Miuncheno, prieš tai pabuvojusi koronaviruso protrūkio apimtame Italijos šiauriniame regione.

Pasak jo, moteris ir jos šeimos nariai sugrįžo iš Milano per Vokietiją.

Iš Miuncheno jie išskrido bendrovės „airBaltic“ reiso lėktuvu, pakilusiu 15 val. 40 min. vietos laiku.

Pacientė buvo atvežta į Latvijos užkrečiamųjų ligų centrą ir izoliuota.

Specialistai jau gavo visą būtiną informaciją apie lėktuvo keleivius ir nustatė asmenis, sėdėjusius netoli užsikrėtusios moters.

Pasak J. Perevoščikovo, pacientė kelionės metu simptomų nejautė, tad tikimybė, kad ji užkrėtė kitų keleivių, yra menka. Vis dėlto jis pažymėjo, kad tų žmonių būklę taip pat reikia stebėti, jiems bus taikomas karantinas.

Pareigūnas nurodė, kad lėktuvu skrido 145 keleiviai ir kad 24 jų buvo iki 2 m spinduliu nuo užsikrėtusios moters. Tarp jų yra aštuoni Latvijos piliečiai, įskaitant moters šeimos narius.

Ankstesniame Latvijos visuomeninės televizijos pranešime sakoma, kad užsikrėtusios pacientės būklė nėra sunki.

Sveikatos apsaugos ministrė Ilzė Vinkelė žurnalistams sakė, kad Latvija sugebėjo gana ilgai išvengti koronaviruso išplitimo šalyje dėl prevencinių priemonių, kurių buvo imtasi. Be to, užsikrėtusiai pacientei diagnozė buvo patvirtinta labai greitai.

Ministrė pažymėjo, kad Latvijos tarnybos, palankiai susiklosčius aplinkybėms, turėjo daugiau laiko pasiruošti viruso užnešimui į šalį negu daugelis kitų Europos valstybių, todėl nustačius pirmąjį atvejį greitosios pagalbos tarnybos buvo pasiruošusios veikti.