„Kol kas nėra jokių požymių, kad prie Latvijos artėtų daug sienos pažeidėjų, pavyzdžiui, migrantų kolona, o įtampa pasienyje nedidėja“, – latvių televizijai TV3 sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadovas Guntis Pujatas.

Išvakarėse lankydamasis Rygoje, lenkų premjeras Mateuszas Morawieckis pareiškė, jog Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimas nugabeno neteisėtų migrantų grupę prie Lenkijos sienos, siekdamas vėliau pasiųsti juos į Baltijos šalis.

Pasak G. Pujato, kol kas nejaučiama, kad pasienio ruože būtų padidėjęs spaudimas, nors sekmadienį ten buvo sulaikyta šiek tiek daugiau asmenų nei ankstesnėmis dienomis – 27.

Latvija netampa ir netaps neteisėtos migracijos tranzito šalimi ar priimančiąja šalimi“, – pabrėžė VSAT viršininkas.

Interviu Latvijos visuomeniniam radijui jis sakė, kad informacijos apie potencialų migrantų antplūdį kol kas gauta tik iš Varšuvos.

Atsakydamas į klausimą, ar latvių pasieniečiai turi pakankamai išteklių, kad atlaikytų didelį pažeidėjų srautą, G. Pujatas patikino, jog Ryga yra mobilizavusi pakankamas pajėgas.

Jo duomenimis, bendra padėtis Latvijos ir Baltarusijos pasienyje pastarosiomis dienomis yra gana stabili, o migrantų aptinkama kur kas mažiau nei Lenkijoje ir Lietuvoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)