NATO sutarties 4-asis straipsnis numato galimybę Aljanso narėms surengti konsultacijas bet kuriuo metu, jeigu jos mano, kad bet kurios iš narių teritoriniam vientisumui, politinei nepriklausomybei ar saugumui yra iškilusi grėsmė.

„Rusijos karinė agresija prieš Ukrainos suverenitetą, žmones ir demokratiją yra visiškai nepriimtina“, – savo „Twitter“ žinutėje rašo K. Karinis.

Jis pridūrė, kad Latvija glaudžiai bendradarbiauja su savo partnerėmis Europos Sąjungoje ir NATO.

„Prašome surengti konsultacijas pagal NATO 4-ąjį straipsnį“, – nurodė K. Karinis.

Premjeras paragino Latvijos gyventojus būti budrius ir vieningus.

Latvijos prezidentas Egilas Levitas taip pat pasmerkė Rusiją dėl puolimo prieš Ukrainą ir pridūrė, jog tarptautinė bendrija turi pateikti griežtą atsaką.

V. Putinas anksti ketvirtadienį kreipėsi į tautą per televiziją ir paskelbė, kad Rusija pradeda „karinę operaciją“ Ukrainoje. Jis paragino Ukrainos kariuomenę „sudėti ginklus“.

Gaunama pranešimų apie įnirtingus susirėmimus prie Ukrainos sienų, taip pat pranešta apie numanomus raketų smūgius Kijeve.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją