Po kelias valandas trukusių diskusijų antradienio rytą 63 iš 120 parlamentarų balsavo už pataisą, o 55 – prieš.

Pataisa siekiama leisti religinės „Šas“ partijos lyderiui Arie Deri tapti vidaus reikalų ministru, nepaisant to, kad jis buvo nuteistas už mokestinius nusikaltimus. Ji taip pat leis Religinei sionistų partijai priklausančiam Bezaleliui Smotrichui užimti ne tik finansų ministro, bet ir gynybos ministro postą.

B. Smotrichas laikomas aršiu nausėdijų plėtros okupuotame Vakarų Krante šalininku. Jam taip pat ketinama suteikti įtakos Vakarų Kranto ir palestiniečių gyvenimo administravimui.

Vyriausybė nori priimti dar vieną pataisą, kuri išplėstų nacionalinio saugumo ministro įgaliojimus, kad jie apimtų ne tik policiją, bet ir pasienio apsaugos tarnybą Vakarų Krante. Į šį postą ketinama skirti kraštutinių dešiniųjų politiką Itamarą Ben-Gvirą.

Atsižvelgdamas į šiuos pokyčius, kadenciją baigiantis gynybos ministras Benny Gantzas perspėjo, kad smurtas ir kraujo praliejimas regione gal dar labiau sustiprėti.

Po pergalės lapkričio 1 dieną vykusiuose rinkimuose B. Netanyahu pavyko suformuoti kraštutinių dešiniųjų religinę koaliciją. Jo vyriausybė planuoja didelio masto teisės aktų pakeitimus ir kryptingą teismų sistemos silpninimą. Ekspertų teigimu, dėl šių pakeitimų taip pat gali būti nutrauktas B. Netanyahu atžvilgiu vykdomas korupcijos tyrimo procesas.

Kadenciją baigiantis Izraelio premjeras Yairas Lapidas po iki šiol atliktų įstatymų pakeitimų pareiškė, kad naujoji vyriausybė dar prieš prisaikdinimą jau pasirodė esanti „pati korumpuočiausia iš visų kada nors buvusių“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją