Artinas Irannezhadas nuskendo kartu su dar keturiais šeimos nariais, kai jie visi praėjusių metų spalio mėnesį Lamanšo sąsiauriu bandė iš Prancūzijos patekti į Didžiąją Britaniją, rašo „Reuters“.

Jo kūnas, apvilktas mėlynais drabužiais ir gelbėjimosi liemene, per Šiaurės jūrą buvo atplukdytas iki Norvegijos ir išplautas į krantą Karmio (Karmoey) savivaldybėje.

„Berniukas, kurį radome, yra Artinas Irannezhadas. Jis yra iraniečių kilmės ir dingo tuo metu, kai spalio 27 dieną Lamanšo sąsiauryje prie Prancūzijos krantų sudužo laivas“, – pranešime spaudai sakė Karmio policijos Tyrimų skyriaus vadovė Camilla Tjelle Waage.

Artino Irannezhado daiktai
Artino Irannezhado daiktai

„Abu jo tėvai žuvo, kaip ir dar du vyresni tos pačios šeimos vaikai. Jie buvo rasti iš karto po nelaimės. Likę šeimos nariai yra informuoti“, – sakė ji.

Vienas žmogus nuskendo į vandenį panirus valčiai, o trys žmonės mirė po to, kai jie buvo gyvi su 14 kitų ištraukti iš vandens, praėjusių metų spalį sakė vienas Prancūzijos pareigūnas.

Kai kuriems iš išgelbėtų žmonių buvo sustojusi širdis, o kiti išsigelbėjusieji patyrė hipotermiją, kai maždaug 9 val. 30 min. vietos (10 val. 30 min. Lietuvos) laiku apvirtus žvejybinei valčiai atsidūrė vandenyje.

Vis daugiau migrantų bando pasiekti Britaniją, leisdamiesi į pavojingą kelionę per Lamanšą vienu judriausių pasaulyje laivybos kelių.

Norvegijos policijai pavyko nustatyti vaiko tapatybę, kai jo DNR palygino su pakankamai artimo giminaičio, kaip tik gyvenančio Norvegijoje, DNR.

„Tai tragiška istorija, tačiau gerai bent tiek, jog galime pateikti atsakymą giminaičiams“, – pažymėjo C. Tjelle Waage.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)