Bolonijos magistrato prokuroras Enrico di Nicola (Enrikas di Nikola) sakė, kad šiai grupuotei Italijoje gali priklausyti apie 350 narių, tačiau ji ne tokia organizuota kaip kitos teroristų organizacijos.

Dėl paštu atsiųstų bombų niekas nenukentėjo, bet E.di Nicola žurnalistams sakė manąs, jog minima Neformali anarchistų federacija ("Federazione Anarchica Informale", FAI) jau pasiekė savo tikslą.

"Manyčiau, kad Italijoje jų iš viso gali būti apie 350, - telefonu "Reuters" sakė E.di Nicola. - Galvoju, kad didesnį aliarmą visuomenėje jie sukėlė dėl pasirinktų simbolių ir asmenų, į kuriuos taikėsi... Man atrodo, kad jie jau pasiekė savo užsibrėžtą tikslą".

E.di Nicola kalbėjo kitą dieną po to, kai Briuselyje ir Didžiosios Britanijos Mančesterio mieste sprogo dvi Europos Parlamento nariams paštu iš Bolonijos atsiųstos bombos. Belgija pranešė, kad buvo aptikti dar septyni įtartini paketai.

Panašios bombos praėjusį mėnesį paštu iš Bolonijos buvo atsiųstos Europos Komisijos pirmininkui Romano Prodi (Romanui Prodžiui), Europos centrinio banko prezidentui Jeanui-Claude'ui Trichet (Žanui Klodui Trišė), taip pat ES teisėsaugos agentūros Europolo bei už kovą su organizuotu nusikalstamumu atsakingos ES struktūros "Eurojust" vadovams.

R.Prodi per spaudos konferenciją Dubline antradienį išreiškė viltį, kad šie išpuoliai netrukus liausis. "Turiu asmeninės patirties ir sakau jums, ...(kad) neišsigandau, bet tai tikrai nebuvo maloni patirtis. Tai ne mūsų darbo metodai", - sakė jis.

E.di Nicola FAI narius pavadino "individualistais, kuriems nepriimtinas joks pavyzdys ar organizacija, struktūra ar sprendimų priėmimo centralizavimas".

R.Prodi ir kiti pareigūnai, dirbantys dėl Europos sąjungos plėtros, šia grupuotei, kuri sakosi kovojanti su "naująja Europos tvarka", buvo idealūs taikiniai.

E.di Nicola užsiminė, kad FAI galbūt ne tokia pavojinga kaip kraštutinių kairiųjų Raudonosios brigados, kurios 8-ojo dešimtmečio pabaigoje ir 9-ajame dešimtmetyje terorizavo Italiją nužudymais ir žmonių grobimais.

"Jie neturi nieko bendra su Raudonosiomis brigadomis. Jie neturi Raudonųjų brigadų struktūrų ar politinės pozicijos, nėra taip organizuoti", - sakė jis.