„Vakar buvo žinia, kad Rusijos kariuomenė traukiasi iš Kyjivo. Tai netiesa: visą naktį girdėjome sirenas, perspėjančias apie raketų atakas, į rytus ir į šiaurę nuo Kyjivo buvo girdimi sprogimai. Tai reiškia, kad kovos ten tęsiasi ir žmonės toliau miršta. Tai kruvinas karas. Jo priežastis ta, kad Ukraina nenori gyventi totalitarizmo sąlygomis, nenori grįžti į Rusijos imperiją. Mes jau buvome SSRS ir ten negrįšime. Savo ateitį matome Europos šeimoje“, – pabrėžė V.. Kličko.

Jis pažymėjo, kad Ukrainos gynėjų atsparumas turi labai paprastą paaiškinimą – Rusijos kariuomenės kariai kovoja dėl pinigų, o ukrainiečiai kovoja, kad apsaugotų savo šeimas, vaikus.

„Jie kovoja už savo, bet ir už Europos ateitį, už tuos pačius principus ir vertybes, kurie yra bendri visiems europiečiams ir kuriais remiasi Europos Sąjunga“, – sakė Kyjivo meras, kurį cituoja „Ukrinform“.

V. Kličko paprašė visų Europos politikų pagaliau nutraukti bet kokį verslą su Rusija kaip šalimi agresore.

„Viena vertus, jie (politikai – Delfi.lt) sako, kad mes prieš karą, kita vertus, jie vis dar palaiko verslo ryšius su Rusija. Tačiau būti „pusiau nėščiai“ neįmanoma. Europinės sankcijos veikia gerai, yra veiksmingos, tačiau Rusijos Federacija nepanaudoja kiekvieno euro ir cento, ateinančio iš Europos, savo žmonėms – siunčia juos į kariuomenę. Pasekmes matote. Šie sunaikinimai yra tokių ryšių su Rusija rezultatas. Šis verslas pastatytas ant ukrainiečių kraujo“, – sakė Kyjivo meras.

Jis pažymėjo, kad ukrainiečiai supranta, kad ekonominės sankcijos yra labai skausmingos daugeliui Europos šalių, ir labai vertina šį indėlį. Tačiau Ukrainoje vykstanti tragedija liečia ne tik daugiau nei 40 milijonų ukrainiečių – ji liečia visą Europą, kuri gali tapti kitu Rusijos agresoriaus taikiniu.

„Dabar pasaulis tapo juodas ir baltas. Arba remiate laisvę ir taiką, remiate Ukrainą, arba remiate agresorę Rusijos Federaciją. Prašome nepamiršti, kad mes kovojame už bendras vertybes ir turime tik vieną norą – sustabdyti karą ir grąžinti taiką Europai“, – pabrėžė V. Kličko.

Jis padėkojo partneriams iš Europos regionų komiteto, atstovaujančio Europos šalių vietos ir regionų valdžios institucijoms, už vienybę ir solidarumą su Ukraina, už jos ekonominę, finansinę ir karinę paramą. Jis padėkojo visiems europiečiams už pagalbą ir apsaugą Ukrainos pabėgėliams, ieškantiems išsigelbėjimo nuo karo Europos Sąjungos šalių teritorijose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją