Per šaudynes žuvo šeši žmonės ir 17 buvo sužeisti, penki iš jų sunkiai. Užpuolikas vakarinių pamaldų metų sekmadienio vakarą pradėjo šaudyti į mečetėje besimeldusius vyrus.

Policija iš karto sulaikė du įtariamuosius, tačiau vėliau vieną paleido. Manoma, kad antrasis sulaikytasis yra tik užpuolimo liudininkas. Anot karališkosios Kanados raitosios policijos pareigūno, tik vienas iš dviejų sulaikytų vyrų yra laikomas įtariamuoju.

Remiantis su duomenimis susipažinusio asmens pranešimu, policija mano, kad tai vienišo vilko ataka. Nors policija nepateikė galimo užpuolimo motyvo, Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeaušaudynes pavadino teroristiniu išpuoliu.

Kvebekas - prancūzakalbės Kanados Kvebeko valstijos sostinė apskritai nėra pagarsėjusi nusikalstamumu. 2015 metais 500 tūkst. gyventojų turinčiame mieste įvykdytos tik dvi žmogžudystės, tačiau pati Kanada, ypač prancūziškai kalbantis regionas, pastaruoju metu susidūrė su serija neapykantos nusikaltimų prieš musulmonus. Pernai prie tos pačios mečetės, kurioje vyko šaudynės, durų buvo palikta kiaulės galva.