„Šešias raketas iš Ninevijos provincijos paleido „Hashed al Shaabi“, taikydamasis į Arbilio oro uostą“, kur dislokuotos JAV pajėgos, sakoma pranešime.

„Irano Kurdistano demokratų partijos“ (PDK-I) – Irano opozicinės grupės, veikiančios Irako kurdų regione – vadas Souranas Ali anksčiau sakė, kad buvo paleistos trys raketos, bet niekas nenukentėjo.

Trys raketos „20 val. 30 min. (ir Lietuvos laiku) paleistos į PDK-I būstinę 2 kilometrai“ nuo Arbilio oro uosto, sakė jis.

Internete paskelbti vaizdo įrašai rodytų, kad raketos sukėlė gaisrus.

Buvęs Irako užsienio reikalų ministras, Irako kurdų politikas Hoshyaras Zebari (Hošjaras Zebaris) „Twitter“ parašė, kad raketas paleido „tos pačios grupės, kurios atakuoja JAV ambasadą Bagdade ir jos kortežus“.

Nuo rugpjūčio pradžios prieš JAV interesus Irake buvo surengta maždaug 40 raketų atakų. Pirmadienį viena raketa pataikė į kaimą netoli Bagdado oro uosto, kur dislokuoti amerikiečių kariai. Per šią ataką žuvo penki vaikai ir dvi moterys iš vienos šeimos.

JAV valstybės departamentas antradienį dėl to apkaltino Irake veikiančias Irano remiamas sukarintas grupuotes ir sakė, kad jos „kelia nepriimtiną pavojų“ Irake.

Vašingtonas pagrasino uždaryti savo ambasadą Irake ir išvesti iš šalies 3 tūkst. savo karių, jei apšaudymas raketomis nesiliaus.