"Tai didelė parapija, o aš visų nepažįstu. Pamaniau, kad paskelbus nuotraukas, kas nors gali atpažinti savo pažįstamus ir galėtų pamėginti (įtikinti) juos likti Bažnyčioje", - kunigas Harmas Schilderis antradienį sakė naujienų agentūrai AFP.

Liberalioje Olandijoje daug katalikų buvo sukrėsti dėl popiežiaus Benedikto XVI per Kalėdas paskelbto raginimo "kovoti" su gėjų santuokomis. Nyderlandai 2001 metais tapo pirmąja tokias sąjungas įteisinusia šalimi.

H.Schilderis sakė per Kalėdų laikotarpį gavęs keturis oficialius pareiškimus dėl pasitraukimo iš Bažnyčios.

"Tai nėra badymas pirštais, etikečių klijavimas arba gėdijimas", - tvirtino kunigas, sakydamas, kad jo sumanymas turi paskatinti bendruomenę melstis už tuos žmonės, kad jie nepaliktų Bažnyčios, ir galbūt "įtikintų juos pasilikti".

Norintys pasitraukti turi atsiųsti kunigui laišką su asmens dokumento kopija.

Iš šių kopijų iškirptas nuotraukas H.Schilderis planuoja iškabinti prie įėjimo savo bažnyčioje pietiniame Tilburgo mieste.

Šis kunigas jau buvo patekęs į pirmuosius puslapius 2010 metais, kai savivaldybė jam uždraudė skambinti bažnyčios varpais darbo dienomis 7 val. 15 min. vietos laiku.

Nyderlanduose save katalikais laiko apie 28 proc. žmonių. Išpažįstantys protestantų tikėjimą sudaro 18 proc., o netikintys - 44 procentus gyventojų.