Talibų kovotojams užpuolus kelis vyriausybės postus miesto pakraštyje apie 1 val. vietos (pirmadienį 23 val. 30 min. Lietuvos) laiku, kilo įnirtinga kova, sakoma Gynybos ministerijos pranešime.

„Su oro pajėgų parama jų ataka buvo atremta“, – sakoma pranešime. Jame priduriama, kad kovos truko kelias valandas.

Afganistaniečių gynybos ministras Assadullah Khalidas, kuris apsilankė Kunduze vėliau antradienį, sakė, kad Talibanas „patyrė didelių nuostolių“.

„Deja, mes taip pat praradome aštuonis drąsius karius“, – sakė jis žurnalistams.

Kunduzo provincijos sveikatos direktorius Ehsanullah Afzali teigė, kad visą miestą sukrėtęs smurtas taip pat pareikalavo trijų civilių gyvybių, dar 55 žmonės buvo sužeisti.

Pastaraisiais mėnesiais abi pusės ne kartą susirėmė kaimiškose vietovėse, tačiau talibų bandymas patekti į tokį didelį miestą kaip Kunduzas vertinamas kaip rimtas eskalavimas.

Ši ataka surengta praėjusią savaitę prezidentui Ashrafui Ghani pareiškus, kad bus atnaujintas puolimas prieš sukilėlius po virtinės žiaurių išpuolių.

Talibanas į tai atsakė pažadu rengti daugiau išpuolių prieš Afganistano saugumo pajėgas.

Sukilėliams buvo pavykę trumpam užimti vieną Afganistano kariuomenės postą antradienio kovų metu, tačiau saugumo pajėgos jį greitai perėmė, naujienų agentūrai AFP sakė kariuomenės atstovas Hadi Jamalis.

Gynybos ministerija nurodė, kad Kunduze buvo nukauti 40 talibų kovotojų, o dar 50 buvo sužeisti.

Afganistano pareigūnai ir Talibanas dažnai praneša apie didesnį aukų skaičių, nei galiausiai būna patvirtinama.

Talibanas buvo trumpam užėmęs Kunduzą – strateginį miestą netoli nuo Tadžikistano sienos – du kartus: 2015 metų rugsėjį ir 2016-aisiais. Praėjusių metų bandymas nepavyko.