Straipsnyje, kurį išspausdino Kubos valstybinė žiniasklaida, F. Castro kalba apie naująjį Šiaurės Aljanso generalinį sekretorių Jensą Stoltenbergą, kurį kaltina „neapykantos“ Maskvai ir jos sąjungininkėms puoselėjimu.

„Vakar klausiausi naujojo NATO generalinio sekretoriaus pareiškimų“, – rašo Kubos lyderis.

„Tiek neapykantos jo veide! Kokių neįtikėtinų pastangų prieš Rusijos Federaciją“, – tęsia jis.

F. Castro straipsnis pasirodė praėjus savaitei po J. Stoltenbergo, praėjusį mėnesį išrinkto į NATO vadovo postą, pirmosios spaudos konferencijos, kurioje šis pareiškė, kad Rusija turi keisti kursą Ukrainoje, bet kartu ir pabrėžė, kad Aljansas yra pasirengęs konstruktyviems ryšiams su Maskva.

„Mums reikia pamatyti aiškių pokyčių Rusijos veiksmuose, pokyčių, kurie parodytų atitikimą tarptautinei teisei ir Rusijos tarptautiniams įsipareigojimams bei pareigoms“, – sakė J. Stoltenbergas žurnalistams praėjusią savaitę.

Straipsnyje, kuris vadinasi „Neaiški ateitis“ (An Uncertain Future), F. Castro kritikuoja buvusio Norvegijos ministro pirmininko retoriką, pavadindamas jo vadovaujamą karinį bloką „dar labiau ekstremistiniu nei „Islamo valstybės“ fanatikai“.

Nuo 2006 metų, dėl rimtų sveikatos problemų perdavęs Kubos vadovo postą savo jaunesniajam broliui Rauliui, 88-erių F. Castro laisvalaikiu rašo knygas ir publikuoja straipsnius Kubos oficialiojoje spaudoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (285)