Apie tai praneša grupė „Informacinis pasipriešinimas“, rašo glavcom.ua.

„Mūsų emisarų duomenimis, minėtuose rajonuose prieš įmones ir nekilnojamąjį turtą rengiami užgrobimo reidai. Pačią gardžiausią nuosavybę reikalaujama dalytis per pusę su banditais, kurie realiame gyvenime įgyvendina šūkį „Krymas mūsų“... Mūsų emisarų teigimu, kadaise ramūs ir netgi apsnūdę kurortiniai miestai tapo, švelniai tariant, nesaugūs. Atėjūnai iš Kaukazo jau pasijuto čia šeimininkais – į restoranus ir kavines geriau neiti, nes banditai ten rengia išgertuves pagal „geriausias“ 90-ųjų tradicijas.

Vietos gyventojai ironiškai juokauja: tuoj pradės šaudyti į orą iš šautuvų, kaip per savo vestuves Maskvoje. Gerai, jeigu šaudys į orą... Akivaizdu viena: regionas atiduotas kaip išpirka Kaukazo banditams, ir tai padaryta su „imperatoriaus“ Putino padavimu“, – rašoma „Informacinio pasipriešinimo“ pranešime.

Ekspertų nuomone, šiuo atveju Vladimiras Putinas galėjo turėti keletą tikslų, „pavyzdžiui, sutramdyti vietos nusikaltėlius, kurie vienu ar kitu būdu Autonominėje Krymo respublikoje kontroliuoja verslą bei pinigų srautus, kad vietos nusikaltėlių išdirbtas schemas perimtų atvykėliai iš Kaukazo“.

„Tokią dosnią dovaną čečėnai su dagestaniečiais gavo veikiausiai dėl to, kad įbaugintų Krymo totorius. Tai, kad V. Putinas pasirengęs remtis čečėnais ir kitais kaukaziečiais, įtvirtinant užgrobto kurortinio pusiasalio kontrolę, rodo ir tai, kad čečėnų verslininkui Ruslanui Baisarovui buvo patikėta atsakomybė už Krymo kurortus ir sanatorijas“.

Kiek anksčiau žiniasklaida skelbė, pagal kokią schemą Kryme pradėjo „dirbti“ R. Baisarovas.

Teigiama, kad jis šantažuoja ukrainiečių verslininkus pagal „ketvirtinės“ principą, t.y. savininkui paliekama tik 25 proc. pajamų, o trys ketvirtadaliai atitenka „prižiūrėtojui“ R. Baisarovui.

Jei savininkas su tokiomis sąlygomis nesutinka, jo verslas visiškai „nusunkiamas“, pažymi „Informacinis pasipriešinimas“.