Kilus gaisrui Sevastopolyje esančiuose statybininkų vagonėliuose, žuvo septyni žmonės, skelbia naujienų agentūros TASS ir „Ria Novosti“, remdamosi avarinių tarnybų informacija. Naujienų agentūrai „Interfax“ šią informaciją patvirtino greitosios medicinos pagalbos tarnyba. Remiantis agentūros duomenimis, į ligoninę buvo atvežti dar du nudegimų patyrę žmonės.

Gaisras dviejų aukštų gyvenamajame statybininkų modulyje kilo naktį į vasario 2-ąją. Ugnis išplito 200 kvadratinių metrų plote, nurodė Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija. Ryte ugniagesiai likvidavo atvira liepsna degantį gaisrą ir pradėjo šalinti padarinius.

Užgesinus ugnį, Tyrimų komitetas iškėlė baudžiamąją bylą dviem ar daugiau asmenų dėl neatsargaus gyvybės atėmimo (Rusijos Federacijos baudžiamojo kodekso 109 straipsnio 3 dalis). Vadovaujantis pirminiais duomenimis, užsidegusiame modulyje iš viso gyveno daugiau nei 100 darbininkų.

Kaip praneša TASS, minėtieji darbininkai stato greitkelį „Tavrida“. Sevastopolio gubernatorius Michailas Razvožajevas patikslino, kad žuvusieji dirbti atvyko iš įvairių šalies regionų.

250 kilometrų ilgio greitkelis „Tavrida“ jungia Kerčę, Simferopolį ir Sevastopolį. 2020 m. eismą greitkeliu atidarė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Tada greitkelio statyboms jau buvo skirta 166 mlrd. rublių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją