M. Marechal, tebeturinti daug šalininkų nepaisant 2017 metais priimto sprendimo pasitraukti iš politikos, balandžio 18–20 dienomis lankysis Jaltos tarptautiniame ekonomikos forume, kurį įsteigė 2014 metais Ukrainai priklausantį pusiasalį aneksavusi Rusija.

Tiek M. Marechal, tiek M. Le Pen pasisako už glaudesnius Prancūzijos ryšius su Vladimiro Putino valdoma Rusija ir ne kartą smerkė Europos Sąjungos Maskvai paskelbtas sankcijas už aneksiją, kurios nepripažįsta tarptautinė bendruomenė.

Pernai M. Marechal Prancūzijos pietrytiniame Liono mieste įkūrė privačią politologijos kolegiją, propaguojančią konservatyviosios stovyklos požiūrį tokiais klausimais kaip kultūrinė tapatybė.

Kovo mėnesio pabaigoje ji lankėsi Sankt Peterburge, kur sakydama kalbą vietos studentams pareiškė, jog „Prancūzijos ir Rusijos draugystė manęs niekada nepalikdavo, kai buvau parlamentarė“, sakoma jos socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje paskelbtoje žinutėje.

Jos teta M. Le Pen jau kelis kartus yra susitikusi su V. Putinu. Vienas iš tokių susitikimų įvyko 2017 metais, Prancūzijoje vykus prezidento rinkimų kampanijai. Rusijos lyderis plėtoja ryšius su daugeliu ultradešiniųjų ir antieuropietiškų politinių judėjimų Europoje.

Europos Komisija sukritikavo tą V. Putino susitikimą su M. Le Pen ir pavadino jį mėginimu pasinaudoti kraštutinės dešinės ideologija siekiant suskaldyti Europą.

29 metų M. Marechal šiuo metu neeina jokių politinių pareigų, bet, kaip prognozuojama, anksčiau ar veliau turėtų sugrįžti į politiką.