Apie tai laikraščiui „Novaja gazeta“ papasakojo straipsnio autorius Vladimiras Mazurinas. Jo teigimu, popierinėje laikraščio versijoje straipsnis buvo išspausdintas, tačiau po dviejų valandų elektroninė jo versija buvo pakoreguota.

Autorius pasakojo, kad 2015–2016 metais dalyvavo statant vilą ant slenkančio šlaito Koktebelio gyvenvietėje. Straipsnio pabaigoje jis priminė, kad vila stovi pavojingame sklype, todėl gali sugriūti dėl požeminių smūgių.

„Mano straipsnio vietoje atsirado reklama, – pasakojo V. Mazurinas. – Kalbant apie popierinį tiražą, tai laikraščio redaktorę privertė savo sąskaita išpirkti visą tiražą.“

Straipsnį galima rasti internete. Jį paskelbė ir leidinio „Krymo kanalas“ „Telegram“ versija. D. Kiseliovo pavardė jame neminima, tačiau namo ir vietos aprašymas sutampa su D. Kiseliovo namo aprašymu ir vieta.

Nenurodydamas šaltinio „Krymo kanalas“ paskelbė, kad „Gorod24“ vyriausioji redaktorė Jelena Voitova atsisakė išpirkti laikraščio tiražą ir „tuomet D. Kiseliovas privertė laikraščio steigėją Maksimą Oniščenką išimti laikraščio tiražą ir atleisti J. Voitovą“.

Duodamas interviu televizijos kanalui „Dožd“ V. Mazurinas patvirtino, kad vyriausiąją redaktorę J. Voitovą atleido po straipsnio pasirodymo, jai buvo suteikta galimybė dirbti dar dvi savaites. J. Voitova į skambučius neatsako.

Pats D. Kiseliovas taip pat atsisakė kalbėti apie laikraščio Feodosijoje tiražo išėmimą.

„Aš neduodu interviu telefonu“, – pareiškė jis, neišklausęs klausimo, tačiau vėliau apkaltino žurnalistą sukčiavimu.

„Tas V. Mazurinas yra tiesiog sukčius. Reikalauja pinigų. Visi jo skaičiai yra iš dangaus paimti. Aš jau kreipiausi dėl jo į policiją. Visi dokumentai, susiję su namu, yra pavyzdingai sutvarkyti“, – radijo stočiai „Govorit Moskva“ sakė D. Kiseliovas.

2006 metais D. Kiseliovas pasakojo apie namo Koktebelyje statybas ukrainiečių leidiniui „Fakty“.
Jis sakė, kad išsinuomavo žemės sklypą slenkančio šlaito vietoje. Jo teigimu, jam iš pradžių uždraudė statybas, tačiau po susitikimo su kovos su nuošliaužomis komiteto vadovu Kijeve, statybas leido.

Vedėjas prisipažino, esą statyboms jam „teko įkeisti namą Maskvoje ir dešimčiai metų pasiimti milžinišką paskolą“.

Straipsnyje sakoma, kad namas kainuoja „kiek mažiau nei 200 mln. rublių“.

Paminėtina, kad Rusijai prisijungs Krymą, skelbta, kad garsenybės, kaip ir kiti pusiasalyje esančio turto savininkai, turėjo perregistruoti turtą pagal Rusijos standartus, o vėliau gauti „laimės laiškus“ iš Rusijos mokesčių tarnybos.

Be D. Kiseliovo, nekilnojamojo turto pusiasalyje turi ir aktoriai Sergejus Žigunovas ir Anastasija Zavorotniuk, dainininkė Sofija Rotaru ir istorikas Edvardas Radzinskis.