Dešimtys tūkstančių nuverstojo prezidento Mohamedo Mursi šalininkų visoje šalyje po penktadieninių pamaldų išėjo į gatves, liedami savo įniršį dėl kraujo praliejimo jų protesto stovyklose.

Kelias savaites rusenęs konfliktas tarp islamistų ir M. Mursi priešininkų paaštrėjo trečiadienį, kai saugumo pajėgos Kaire jėga likvidavo dvi Musulmonų brolijos protesto stovyklas. Vyriausybės duomenimis, tada žuvo 600 žmonių. Tačiau Musulmonų brolija kalba apie tūkstančius žuvusiųjų.

Keliuose Kairo kvartaluose popietę po penktadienio pamaldų girdėjosi šūviai.

Tantos mieste Nilo deltoje saugumo pajėgos prieš M. Mursi šalininkus, šturmavusius vyriausybinį pastatą, panaudojo ašarines dujas, šaudė šratais. Apie smurtinius susirėmimus penktadienio popietę gauta duomenų ir iš kitų miestų.

M. Mursi šalininkai šį penktadienį paskelbė „Įniršio penktadieniu“. Jie rengia masinius protestus visoje šalyje. Nuverstojo prezidento rėmėjai protestuoja prieš brutalius saugumo pajėgų veiksmus, kai trečiadienį žuvo šimtai žmonių ir tūkstančiai buvo sužeisti.

Vyriausybė Kaire nuo tarptautinės kritikos gynė griežtas savo priemones ir kalbėjo apie teroristinius veiksmus, kurie buvo nukreipti prieš vyriausybinius pastatys ir gyvybiškai svarbius objektus.

Egipte penktadienį per susirėmimus tarp nuverstojo prezidento Mohamedo Mursi šalininkų ir saugumo pajėgų žuvo 12 žmonių, pranešė Sveikatos ministerija.

Tuo tarpu M.Mursi Musulmonų brolija teigia, kad vienoje protesto vietoje, Ramzio aikštėje Kaire, žuvo 25 žmonės.