Sirijos valstybinis transliuotojas nurodė, kad detonavus sprogmenų prikrautam automobiliui ir susisprogdinus dviem mirtininkams netoli Sajidos Zeinab šventovės žuvo 30 žmonių, o dar dešimtys buvo sužeisti.

„Šios atakos buvo įvykdytos, kai moksleiviai ėjo iš mokyklos, o keli iš jų žuvo“, – sakoma televizijos pranešime.

Nevyriausybinė organizacijaSyrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) savo ruožtu nurodė, kad žuvusiųjų buvo 31 ir kad išpuolių buvo keturi.

„Buvo susprogdintas užminuotas automobilis, taip pat susisprogdino du mirtininkai. Nežinome ketvirtojo sprogimo priežasties“, – pranešė Britanijoje įsikūrusi SOHR.

Sausio pabaigoje džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę dėl ankstesnės atakos prie tos šventovės, per kurią žuvo 71 žmogus, tarp jų penki vaikai.

Minėtoje šventovėje yra pranašo Muhammado vaikaitės Zeinab kapas, o šiitams ji yra itin svarbi piligrimystės vieta.

„Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę dėl sprogdinimų prie Sirijos šiitų šventovės

Džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) prisiėmė atsakomybę dėl sekmadienį įvykdytos dviejų mirtininkų sprogdintojų atakos netoli vienos šiitų šventovės į pietus nuo Sirijos sostinės, per kurią, kaip pranešė viena padėtį šalyje stebinti organizacija, žuvo 62 žmonės.

IS nurodė, kad du jos sprogdintojai detonavo bombas netoli Sajidos Zeinab šventovės, nors valstybinė televizija ir nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) savo pranešimuose minėjo 3-4 sprogimus.

Sausio pabaigoje džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę dėl ankstesnės atakos prie tos šventovės, esančios netoli Damasko, per kurią žuvo 71 žmogus, tarp jų penki vaikai.

Minėtoje šventovėje yra pranašo Muhammado vaikaitės Zeinab kapas, o šiitams ji yra itin svarbi piligrimystės vieta.