Daugiau nei 3 000 protestuotojų prie vyriausybės būstinės sostinėje skandavo „Mafija“ ir „Atsistatydinkite“, taip pat žygiavo parlamento link.

Protestus Sofijoje išprovokavo ketvirtadienį atliktos ginkluotų policininkų ir prokurorų beprecedentės kratos prezidentūroje.

Prezidento Rumeno Radevo teisinių reikalų ir kovos su korupcija sekretorius bei jo patarėjas saugumo ir gynybos klausimais buvo sulaikyti ir apklausti, o jų biurai buvo apieškoti teisėsaugai atliekant du atskirus tyrimus dėl prekybos įtaka ir valstybės paslapčių atskleidimo.

Protestuotojai sekmadienį taip pat buvo susirinkę mažiausiai dešimtyje kitų miestų.

Ketvirtadienį įvykdytas reidas sukėlė visuomenės pasipiktinimą ir paskatino tūkstančius bulgarų išeiti į sostinės gatves. Demonstrantai pasmerkė kratas kaip vyriausybės ir generalinio prokuroro ataką prieš socialistų remiamą R. Radevą.

Valstybės vadovas atvirai kritikuoja ministro pirmininko Boiko Borisovo vadovaujamą ministrų kabinetą ir kaltina jį „ryšiais su oligarchais“.

B. Borisovas šeštadienį atsisakė pasitraukti iš pareigų – taigi, jo oponentai internete paskelbė peticiją, siekdami surinkti net milijoną parašų už premjero atsistatydinimą.

Socialistų opozicija parlamente sekmadienį taip pat pareiškė, kad ateinantį trečiadienį siūlys surengti balsavimą dėl nepasitikėjimo „korumpuota“ vyriausybe, ragindama protestuotojus paremti iniciatyvą.

Penktadienį surengti mitingai peraugo į smurtą, o 18 žmonių, įskaitant du sumuštus ir hospitalizuotus vyrus, buvo sulaikyti. Tie įvykiai išprovokavo dar didesnę protesto akciją, per kurią R. Radevas kartu su demonstrantais reikalavo ministrų ir generalinio prokuroro atsistatydinimo.

Prieš šeštadienio demonstraciją policija ragino dalyvius elgtis santūriai, o Vidaus reikalų ministerija vėlai sekmadienį paskelbė, jog per mitingą neįvyko jokių incidentų.

Remiantis NVO „Transparency International“ Korupcijos suvokimo indeksu, Bulgarija, prieš 13 metų įstojusi į ES kaip jos skurdžiausia narė, taip pat lieka korupcijai neatspariausia bloko valstybė.

Pirmadienio popietę šalyje planuojama surengti naują mitingą, o ketvirtadienį – dar vieną protesto akciją.