Apie tai pirmadienį, birželio 27 dieną, skelbia Rusijos naujienų agentūra „Interfax“, remdamasi Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovu spaudai Dmitrijumi Peskovu.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gavo Turkijos prezidento Ergodano kreipimąsi, kuriame Turkijos lyderis išsako norą spręsti krizę, susijusią su Rusijos kario žūtimi numušus lėktuvą“, – pareiškė D. Peskovas.

„Turkijos valstybės vadovas laiške išreiškė savo atjautą ir nuoširdžiausią užuojautą žuvusio Rusijos lakūno šeimai ir tarė: „Atleiskite“,“ – pažymėjo jis.

D. Peskovas dar pridūrė, kad R.T.Erdoganas sakė norįs padaryti „viską, kas įmanoma, kad būtų atkurti tradiciškai draugiški Turkijos ir Rusijos santykiai“.

DELFI primena, kad praėjusių metų lapkričio 24 d. Turkijos naikintuvas F-16 numušė Rusijos karo lėktuvą Su-24. Incidento metu žuvo Rusijos karinių oro pajėgų pilotas. Rusija audringai sureagavo į šį incidentą ir paskelbė Turkijai sankcijas bei ragino turistus nevykti į atostogauti į Turkiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3398)