„Tarptautinė bendruomenė turi visas galimybes pamatyti filmuotą medžiagą, perskaityti pranešimus apie smūgius į gyvenamuosius pastatus, socialinę infrastruktūrą ir pan.“, – sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas. „Nėra nė vieno žodžio, kritikuojančio Kyjivą“, – pridūrė jis.

Belgorodo srities gubernatorius ketvirtadienį pranešė apie apšaudymus srityje. Pasak jo, iš netoli sienos su Ukraina esančio Šebekino miesto evakuoti gyventojai.

Šebekino miestas, pasak Viačeslavo Gladkovo, buvo apšaudytas naudojant „Grad“.

„Tiesiogiai pataikius sviediniams, dega bendrabutis, apgadintas ir administracijos pastatas“, – parašė jis. Kadrų „iš Šebekino, kur po Ukrainos apšaudymo dega bendrabutis“, paskelbė valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“. Anot V. Gladkovo, „mieste dingo elektra“.

Rusijos kariuomenė tvirtina atmušusi reidus į Rusijos teritoriją

Rusijos kariuomenė pranešė pastaruoju metu blokavusi kelis ginkluotų grupuočių mėginimus kirsti sieną iš Ukrainos į Rusijos teritoriją Belgorodo srityje.

Rusijos gynybos ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas ketvirtadienį sakė, kad „Ukrainos teroristų daliniai dviejų šaulių kuopų pajėgomis, sustiprintomis tankų, mėgino įsiveržti į Rusiją Novaja Tavolšankos kaimo ir Šebekino tarptautinės automobilių sienos perėjos rajone“. Jo teigimu, iš viso atremtos trys tokios atakos.

I. Konašenkovas sakė, kad Rusijos pajėgos panaudojo sunkiąją artileriją ir oro jėgą, kad atremtų įsiveržusius dalinius, šie traukdamiesi neva patyrė „didelių nuostolių“.

„Pasienio zonoje sunaikinta daugiau nei 30 Ukrainos teroristų, keturi šarvuočiai, daugkartinis raketų paleidimo įrenginys „Grad“ ir visureigis“, – sakė I. Konašenkovas.

Šių teiginių neįmanoma nepriklausomai patikrinti. I. Konašenkovas nepateikė jokios informacijos apie rusų nuostolius per susirėmimus.

Belgorodo gubernatorius Viačeslavas Gladkovas anksti rytą pranešė, kad buvo apšaudytas Šebekinas, sužeisti aštuoni žmonės. Tačiau jis neigė, kad regioną užpuolė kariai iš Ukrainos. Jų „nebuvo Belgorodo srities teritorijoje ir nėra“, sakė gubernatorius „Telegram“ kanale.

Rusų partizanai skelbė apie naują operaciją

Rusijos laisvės legiono kovotojai ir Rusijos savanorių korpusas ketvirtadienio rytą pranešė Rusijos teritorijoje vykdantys naują operaciją.

Anot vieno iš kovotojų, veiksmai vyksta Belgorodo srities Šebekino miesto kryptimi.

„Mes, Rusijos laisvės legionas, šiuo metu esame prie mūsų tėvynės sienos, labai greitai vėl pajudėsime į Rusijos teritoriją, kad atneštume savo šaliai laisvę, taiką ir ramybę. Graivoronas tik pradžia“, – ryte paskelbtame vaizdo įraše teigė kovotojai.

Rusijos savanorių korpusas komentare prie paskelbto vaizdo įrašo teigė, kad „prasidėjo žadėtas antras etapas“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją