Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas žurnalistams sakė, kad pirmasis oficialus lyderių susitikimas, vykęs Libijos konferencijos Berlyne kuluaruose sekmadienį, buvo „lakoniškas, bet tuo pat metu gana konstruktyvus, su taikinamojo požiūrio elementais“.

D. Peskovas tvirtino, kad tas susitikimas buvo kitoks, nei apibūdino Dauningo gatvė, sakiusi, kad B. Johnsonas perspėjo V. Putiną nekartoti 2018 metais Solsberyje įvykdytos cheminės atakos, vos nepražudžiusios buvusio dvigubo šnipo Sergejaus Skripalio.

„Bent jau šio susitikimo esmė aiškiai skiriasi nuo Dauningo gatvės pranešimo esmės“, – kalbėjo D. Peskovas.

Anot Jungtinės Karalystės premjero biuro, su V. Putinu susitikęs B. Johnsonas „aiškiai pasakė, kad Britanijos pozicija dėl Solsberio išpuolio nesikeičia – tai buvo neapgalvotas cheminio ginklo panaudojimas ir begėdiškas bandymas nužudyti nekaltus žmones JK teritorijoje“.

„Jis sakė, kad tokia ataka negali pasikartoti“, – nurodė Dauningo gatvė.

Rusija atmeta kaltinimus, kad karinės žvalgybos GRU pareigūnai panaudojo stiprų cheminį ginklą, kad apnuodytų S. Skripalį už darbą su Britanijos ir kitų Vakarų šalių žvalgybomis.

Gruodį, sveikindamas B. Johnsoną su pergale pirmalaikiuose visuotiniuose rinkimuose, V. Putinas pakvietė jį užmegzti „konstruktyvų dialogą“.

Sekmadienį su V. Putinu susitikęs B. Johnsonas pareiškė, kad „dvišaliai santykiai netaps normalūs, kol Rusija nenutrauks destabilizuojančios veiklos, grasinančios Jungtinei Karalystei ir mūsų sąjungininkėms ir kenkiančios mūsų piliečių ir mūsų kolektyviniam saugumui“, skelbia jo biuras.