„Jeigu jis (P. Porošenka, red.) turėjo omenyje, kad ketina susigrąžinti Donbasą, vadovaudamasis humaniškumo sumetimais, tai tokį pareiškimą galima palaikyti. Tiesą sakant, tai ir yra tai, ko mes tikimės Maskvoje“, – pareiškė D. Peskovas.

Ukrainos prezidento pretenzijas į Krymą D. Peskovas komentuoti atsisakė.
P. Porošenka gegužės 25 dieną, kai Rusijoje nuteista pilotė Nadija Savčenko po malonės suteikimo atvyko į Ukrainą, pareiškė ketinantis susigrąžinti Krymą ir Donbasą taip pat, kaip „susigrąžino Nadiją“.

Maskva tvirtina, kad Krymo perėjimas į Rusijos jurisdikciją vyko visiškai laikantis tarptautinės teisės.

Rusija nelaiko savęs karinių veiksmų Ukrainos pietryčiuose dalyve, nors konflikto sureguliavimo grupėse ir „Normandijos formate“ dalyvavo.

Nepaisant to, Rusijos valdžia ne kartą primygtinai tvirtino, kad Kijevas privalo įvykdyti apsišaukėliškų respublikų reikalavimus, jeigu siekia konflikto sureguliavimo.

Žiniasklaida nuo karinių veiksmų Donbase pradžios ne kartą skelbė tyrimus, kurie atskleidė, kad Ukrainos pietryčiuose kariavo ne tik Rusijos civiliai, bet ir kariškiai. Аleksandas Aleksandrovas ir Jevgenijus Jerofejevas tvirtina, kad jie tarnavo GRU. Gegužės 25 dieną Ukraina juos išsiuntė į Rusiją mainais už N. Savčenko.