„Dar nesusitarta dėl konkrečios datos, – reporteriams teigė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, tačiau pridūrė, kad pokalbis vyks vaizdo formatu. – Abiejose pusėse esama siūlymų dėl datos, tačiau jie kol kas nesuderinti.“

Kremlius patvirtino atitinkamus pranešimus, kai Rusijos Užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį teigė besitikinti, kad abiejų šalių lyderiai artimiausiomis dienomis pasikalbės.

Pastarosiomis savaitėmis smarkiai paaštrėjo dvišalė įtampa, kai JAV valstybės sekretorius Antony'is Blinkenas praėjusį mėnesį teigė, kad Rusija prie Ukrainos sienų sutelkė daugybę karių ir šalis įspėjo Maskvą neinicijuoti puolimo.

Pasak Kijevo, Rusija prie Ukrainos sienų, aneksuotame Kryme ir dviejuose prorusiškų separatistų kontroliuojamuose Ukrainos regionuose šiuo metu sutelkusi apie 115 tūkst. karių. Kremlius tai neigia ir dėl įtampos aštrėjimo savo ruožtu, be kita ko, kaltina JAV.

Nepaisant išsiplėtusio šalių bendravimo po pirmojo V. Putino ir J. Bideno susitikimo birželį Ženevoje, įtampa išliko aukšta. Be konflikto Ukrainoje, Rusija ir JAV toliau kivirčijasi dėl kibernetinių atakų ir ambasadų darbuotojų, nuvilnijus kelioms diplomatų išsiuntimo bangoms.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją