„Gavęs Vladimiro Putino kvietimą... Kim Jong Unas apsilankys Rusijoje antroje balandžio pusėje“, – sakoma Kremliaus tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Šiaurės Korėja kiek anksčiau paskelbė išbandžiusi naują „taktinį ginklą“, apginkluotą „galinga kovine galvute“. Šis pranešimas nuskambėjo akivaizdžiai stringant derybos su Vašingtonu dėl denuklearizacijos.

Kremlius neįvardijo konkrečios vizito datos arba vietos, bet Rusijos, Pietų Korėjos ir Japonijos žiniasklaida anksčiau pranešė, kad jis įvyks Rusijos Tolimuosiuose Rytuose.

V. Putinas seniai kalbėjo esąs pasiruošęs susitikti su Kim Jong Unu.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas anksčiau ketvirtadienį nurodė, kad JAV prezidento Donaldo Trumpo patarėja Fiona Hill lankėsi Maskvoje ir susitiko su V. Putino patarėju Jurijumi Ušakovu.

Maskvoje taip pat viešėjo JAV specialusis pasiuntinys Šiaurės Korėjai Stephenas Biegunas.

Tuo metu vienas Pchenjano pareigūnas buvo pastebėtas tikrinantis traukinių stotį Rusijos Tolimųjų Rytų uostamiestyje Vladivostoke, esančiame netoli sienos su Šiaurės Korėja, nurodė Rusijos valstybinė žiniasklaida.

Rusija palaiko gana glaudžius santykius su uždaru Pchenjano režimu ir teikia šiai šaliai pagalbą maisto produktais.

Vėliausias Rusijos ir Šiaurės Korėjos viršūnių susitikimas įvyko 2011 metais, kai Kim Jong Uno tėvas Kim Jong Ilas traukiniu atvažiavo į Sibirą ir susitiko su tuomečiu prezidentu Dmitrijumi Medvedevu.

Kim Jong Ilas, kuris tuojau po šio vizito mirė, sakė D. Medvedevui, kad jo šalis ruošiasi atsisakyti branduolinių bandymų.