„Maskvoje gerbiamas Ukrainos liaudies pasirinkimas, juolab kad šis pasirinkimas gana akivaizdus“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Kaip rodo negalutiniai rezultatai, sekmadienį vykusius rinkimus triuškinama dauguma laimėjo jokios politinės patirties neturintis V. Zelenskis, įveikęs antrosios kadencijos siekusį Ukrainos prezidentą Petro Porošenką.

Vis dėlto D. Peskovas pareiškė, kad Kremlius laikosi pozicijos, jog sveikinti V. Zelenskį dar per anksti – kaip ir kalbėti apie tolesnio bendradarbiavimo galimybes.

„Kol kas per anksti kalbėti apie prezidento Putino sveikinimus ponui Zelenskiui, taip pat apie bendro darbo galimybes“, – pažymėjo Kremliaus atstovas.

Pasak jo, apie naująjį lyderį bus galima „spręsti tik pagal konkrečius darbus“.

D. Peskovas atkreipė dėmesį, kad oficialūs rinkimų rezultatai dar nepaskelbti ir kad jų organizatoriai nesudarė galimybės balsuoti milijonams Rusijoje esančių Ukrainos piliečių.

Balsavimas per Ukrainos prezidento rinkimus nevyko Maskvos remiamų separatistų kontroliuojamose teritorijose Rytų Ukrainoje ir Rusijos 2014 metais aneksuotame Krymo pusiasalyje.