„Be komentarų. Jūs žinote, kad jis (Chersonas) – Rusijos teritorija“, – pareiškė jis.

V. Zelenskis pirmadienį atvyko į neseniai išlaisvintą Chersono miestą.

Kaip rašo „Sky News“, pagrindinėje miesto aikštėje V. Zelenskis kreipėsi į susirinkusią žmonių minią ir pareiškė: „Judame į priekį. Esame pasirengę taikai visoje mūsų šalyje.“

Kartu jis padėkojo NATO ir kitiems Kyjivo sąjungininkams už jų iki šiol suteiktą paramą atremiant Rusijos invaziją. Prezidentas išskyrė JAV atsiųstas raketų sistemas HIMARS.

Pasak Ukrainos prezidento, jam buvo svarbu atvykti į Chersoną, kad galėtų parodyti savo paramą vietos gyventojams, kuriems teko kęsti aštuonis Rusijos okupacijos mėnesius, ir pabrėžti, jog „mes tikrai grįžtame, tikrai keliame mūsų vėliavą“.

Žurnalistų paklaustas, kokia kryptimi dabar judės Ukrainos kariai, V. Zelenskis atsakė: „Ne Maskvos. Nesame suinteresuoti kurios nors kitos šalies teritorijomis.“

Chersonas buvo pirmasis didelis Rusijos kariuomenei kritęs miestas po plataus masto karo Ukrainoje pradžios, tačiau praėjusią savaitę į jį įžengė ukrainiečių kariai. Jo kontrolės praradimas laikomas didžiuliu pralaimėjimu Maskvai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)