Šie vaizdai, Ukrainos šalininkų teigimu, yra dar vienas įrodymas, kad Maskva remia maištininkus, rašo svetainė rferl.org.

Kremlių remiantis laikraštis „Komsomolskaja pravda“ du vyrus su kariniais drabužiais nufilmavo tuo metu, kai jie maištininkų užimtame Donecko mieste krovė daiktus iš vieno karinio sunkvežimio, apsupto ginkluotų separatistų.

Ant vieno vyro švarko peties šmėstelėjo medžiagos lopinėlis su Rusijos trispalve. Antrasis vyras mūvėjo kepurę su kariniu Rusijos ženklu.

Šie kadrai pasirodė sausio 22 dieną „Komsomolskaja pravda“ daryto interviu su separaristų lyderiu Aleksandru Zacharčenka fone.

Kijevą remiantys tinklalapiai ir socialinių tinklų vartotojai išplatino šiuos vaizdus kaip dar vieną įrodymą, kad Rusija remia maištininkus.

Jungtinių Tautų duomenimis, praėjusį pavasarį po Krymo aneksavimo Rytų Ukrainoje įsiplieskęs konfliktas jau nusinešė daugiau kaip 4700 žmonių gyvybes.

„Jų ten nėra“, - sausio 22 dieną beveik 300 tūkst. sekėjų turinčioje „Twitter“ paskyroje „@euromaidan“ pasirodė ironiškas įrašas, kaip atsakas į Kremliaus neigimus, esą Rusija nesiunčia savo karių maištininkams palaikyti.

Nors Rusijos pareigūnai atmeta kaltinimus, kad Maksva siunčia savo karius į pagalbą separatistams, jie tvirtina, kad maištininkų gretose kovojantys rusai į Ukrainą atvyko kaip „savanoriai“.

Skeptikai teigia, kad mažai tikėtina, jog aktyvūs Rusijos kariai kovotų Ukrainos rytuose su kariniais Rusijos ženklais. Jų teigimu, šiame regione separatistų kovotojai dažniausiai vilki margomis karinėmis uniformomis be jokių skiriamųjų ženklų.

„Ukrainos rytuose kovotojai „vilki įvairiausius drabužius“, - dviejų vyrų nuotrauką pakomentavo „The Guardian“ korespondentas Shaunas Walkeris.

„Garantija, kad tikri (rusų) kariai nevaikščios ten su (Rusijos) vėliavomis“, - pridūrė jis.