Tokią nuostatą formuojantis straipsnis buvo išspausdintas Kremliaus laikraštyje „Komsomolskaja pravda“. Jis pasirodė prieš pat Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pasirašant naują potvarkį dėl mažesnių pažeidėjams numatomų bausmių taikymo.

„Metų metais sutuoktinių mušamos žmonos guodėsi gana ginčytinu posakiu „Muša, vadinasi, myli“, – rašo laikraščio apžvalgininkas Jeroslavas Korobatovas.

„Tačiau neseniai atlikti moksliniai tyrimai įrodė, kad nuo ūmaus vyrų būdo kenčiančios moterys turi ir kitų priežasčių didžiuotis savo mėlynėmis. Mušamų moterų, kaip tvirtina biologai, pranašumas tas, kad joms dažniau gimsta berniukai!“ – tęsia jis ir pateikia nuorodą į Satoshi Kanazawa, kontroversiškai vertinamo evoliucijos psichologo, atliktą tyrimą.

2005 metais S. Kanazawa paskelbė straipsnį pavadinimu „Smurtaujantys vyrai turi daugiau sūnų“. Po trejų metų pasirodė ir kitas – „Kodėl kai kurios mušamos moterys nesiskiria?“, kuriame autorius kelia hipotezę, kad moterims „buvo skirta toleruoti tam tikrą mirtinai nepavojingo sutuoktinių demonstruojamo smurto dozę“.

Tarp S. Kanazawa skelbiamų tiesų yra ir tvirtinimų, kad, pavyzdžiui, Afrikos šalys kenčia skurdą dėl žemo IQ koeficiento, o juodaodės moterys – objektyviai vertinant mažiau patrauklios.

Rusijos apsisprendimas iš dalies dekriminalizuoti smurtą šeimoje sukėlė visuotinį pasipiktinimą.

Prezidento potvarkis, pagal kurį smurtas šeimos nario atžvilgiu turi būti laikomas ne baudžiamuoju, o civiliniu pažeidimu, kelia nuogąstavimų, kad smurtas, vadovaujantis naujuoju įstatymu, neturėtų būti laikomas rimtu nusikaltimu.