„Twitter“ įrašuose, kuriuose pranešama apie jų atsistatydinimą, buvo cituojami „pastarieji įvykiai“.

„Atsižvelgdamas į naujausius įvykius, šiandien iš karto atsistatydinau iš RT“, – „Twitter“ rašė buvęs RT žurnalistas Jonny Tickle.

Panašiai socialiniame tinkle rašė ir žurnalistas Danny Armstrong: „Asmeninės naujienos: aš atsistatydinau iš RT iš karto dėl pastarųjų įvykių“.


Shadia Edwards-Dashti irgi parašė: „Deja turiu pranešti, kad išėjau iš RT.

Noriu padėkoti visiems kanalo darbuotojams už suteiktą galimybę pasauliniu mastu transliuoti man svarbiomis temomis. Sėkmės visiems buvusiems kolegoms“.


Europos Sąjunga sekmadienį paskelbė naujų plačių sankcijų Rusijai dėl pastarosios įsiveržimo į Ukrainą, uždarydama savo oro erdvę Rusijos oro vežėjams ir uždrausdama valstybinės žiniasklaidos priemonių transliacijas Bendrijoje.

Sankcijos Rusijos žiniasklaidai liečia „Russia Today“, „Sputnik“. ir jiems priklausančius padalinius.

Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen sakė, kad jos „daugiau nebegalės skleisti savo melo, kad pateisintų Putino karą ir sėti susiskaldymą mūsų sąjungoje“.

„Sputnik“ į šį sprendimą reagavo ironiškai: „Mes siūlome Europos Komisijai nesustoti viduryje kelio ir uždrausti visą internetą“.

„Russia Today“ Prancūzijos tarnyba tviteryje parašė, jog tapo cenzūros auka, o draudimas „prieštarauja esminiams saviraiškos laisvės principams“.

Europos Komisijos pirmininkės teigimu, sankcijos prieš Baltarusiją skelbiamos, nes ji yra „dar vienas agresorius šiame kare“.

„Smogsime (Aliaksandrui – BNS) Lukašenkai nauju sankcijų paketu“, – sakė U. von der Leyen.

„Įvesime apribojimų patiems svarbiausiems sektoriams – tai sustabdys jų prekių eksportą, pradedant iškastiniu kuru, baigiant tabaku, mediena, cementu, geležimi ir plienu“, – pridūrė ji.

„Baltarusijai taip pat pritaikysime dvigubos paskirties prekių eksporto draudimą, tokį, kokį jau pritaikėme Rusijai“, – kalbėjo EK vadovė.

Pasak jos, sprendimas suteikti finansavimą Ukrainai ginkluotei įsigyti yra „lemiama akimirka mūsų sąjungai“.

Kanados televizijos milžinės atsisako Kremliaus ruporo RT turinio

Didžiausi Kanados televizijos paslaugų teikėjai sekmadienį paskelbė, kad iš savo programų pašalino Rusijos valstybinį televizijos tinklą RT.

Žingsnis išimti kanalus iš eterio atliktas Rusijai praėjusią savaitę įsiveržus į Ukrainą ir sukėlus didžiausią saugumo krizę Europoje nuo Šaltojo karo pabaigos.

Dezinformacijos skleidimu dažnai kaltinamas RT, anksčiau vadinta „Russia Today“, yra kelių Vakarų valstybių, laikančių ši tinklą Kremliaus ruporu, taikiklyje.

Vienos stambiausių Kanados televizijos paslaugų tiekėjų „Bell“ atstovė naujienų agentūrai AFP sakė: „Nuo vasario 27 dienos RT nebėra „Bell“ kanaluose.“

Tuo metu bendrovė „Rogers“ paskelbė „Twitter“: „Priėmėme sprendimą, kad nuo rytojaus „Russia Today“ nebebus rodoma mūsų kanalų programoje.“

Kita televizijos operatorė „Telus“, kaip ir „Shaw Communications“, pranešė, kad irgi atsisakys RT turinio.

Kanadiečių paveldo ministras Pablo Rodriguezas (Pablas Rodrigesas), komentuodamas „Bell“ pranešimą, pasveikino šį sprendimą.

„Rusija nuo 2014 metų vykdo karą Ukrainoje ir informacinį karą visame pasaulyje“, – „Twitter“ parašė ministras.

„RT yra [Rusijos prezidento Vladimiro] Putino režimo propagandos padalinys, skleidžiantis dezinformaciją. Jai čia ne vieta.“

Visos keturios bendrovės taip pat pranešė, kad iki kovo pabaigos atleis nuo tarpmiestinių mokesčių Kanados klientus, norinčius paskambinti artimiesiems Kremliaus užpultoje Ukrainoje.

Kanadoje gyvena didelė ukrainiečių diaspora – daugiau kaip 1,3 mln. žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją