Didžiausiai šalies skrydžių bendrovių grupei, valstybės kontroliuojamai „Aeroflot“ priklausanti „Pobeda“ skelbia dėl to netekusi daugiau kaip 0,5 mlrd. rublių, S7 – apie 0,6 mlrd. rublių, o „Red Wings“ šias netektis įvertino 0,2 mlrd. rublių.

„Pobeda“ kreipėsi į Transporto ministerija su prašymu paaiškinti, kada tikėtis kompensacijų, pažadėtų dar prieš šio draudimo įsigaliojimą.

Ministerijos atstovas leidiniui sakė, jog kompensacijų skaičiavimo metodika vis dar ruošiama, o vicepremjero Maksimo Akimovo, viešai pažadėjusio kompensuoti šiuos skrydžių bendrovių nuostolius, atstovas patikslino, kad ji iki šio mėnesio vidurio bus parengta.

Transporto ministerija šalies aviakompanijų nuostolius dėl skrydžių į Skartvelą draudimo yra preliminariai įvertinusi 3 mlrd. rublių.

Tiesioginį oro susisiekimą tarp Rusijos ir Sakartvelo liepos pradžioje uždraudė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, reaguodamas į smurtinius protestus Tbilisyje birželio pabaigoje, prasiveržusius po vieno rusų parlamentaro kreipimosi į Sakartvelo parlamentą. Deputato Sergejaus Gavrilovo kalba pakurstė ilgalaikį priešiškumą, kilusį dėl Maskvos paramos dviem Sakartvelo separatistiniams regionams – Abchazijai ir Pietų Osetijai.

Sakartvelo nacionalinės turizmo administracijos duomenimis, praėjusį mėnesį šalyje lankėsi 147,4 tūkst. poilsiautojų iš Rusijos – 20,6 proc. mažiau nei pernai rugsėjį, o per tris šių metų ketvirčius jų sulaukta 7,7 proc. mažiau nei prieš metus – 1,205 milijono.

Visas turistų srautas į Sakartvelas sausį-rugsėjį paaugo 6,6 proc. iki 7,238 mln., o vien tik rugsėjį – 2,8 proc. iki 974 tūkst. žmonių.