Leidinyje „The Insider“ skelbiama, kad M. Zacharova skleidžia tikrovės neatspindinčią istoriją. Televizijos eteryje moteris „priminė“ apie Baltuosiuose rūmuose neva apsilankiusį didžiausiu pasaulio teroristu tituluotą Osamą bin Ladeną, rašo gordonua.com.

„Prisiminkite tas fantastines nuotraukas, kai O. bin Ladenui surengtas priėmimas Baltuosiuose rūmuose. Juk tai – klasikinis lobizmo pavyzdys tikrąja to žodžio prasme. Jūs tik prisiminkite: tokia pat schema, pinigų pumpavimas į konkretų asmenį, šiuo atveju – į O. bin Ladeną, jo susitikimai ir pasitarimai Baltuosiuose rūmuose, reklama ir tokia propaganda visame pasaulyje, kad tai yra naujos demokratinės jėgos, kurios turi ateiti, įskaitant ir į Afganistaną, ir naują epochą ten atverti“, – kalbėjo M. Zacharova.

Nors televizijos eteryje nuotraukos nebuvo parodytos, vis tik žurnalistai mano, kad ji turėjo galvoje vaizdus, paskelbtus JAV prezidento Donaldo Trumpo šalininkų, kuriuose buvusi JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton ranką spaudžia „Osamai bin Ladenui“.

„Jie iš tiesų tiesiogine to žodžio prasme yra fantastiniai, nes neturi nieko bendro su realybe, parengti pasitelkiant ganėtinai paprasto montažo technikas“, – rašo „The Insider“.

Originaliose nuotraukose H. Clinton ranką spaudžia indų dainininkui Shubhashishui Mukherjee. Ši nuotrauka daryta 2004 m. gegužės 20 d. vykusio susitikimo viešbutyje „Fairmont“ metu.

Šias nuotraukas galima peržiūrėti ir dabar – jos prieinamos muzikanto internetinėje svetainėje. Originalią nuotrauką publikavo ir BBC.

Tokie Kremliaus atstovės teiginiai netruko sulaukti reakcijos socialiniuose tinkluose. Tviteryje atsirado nuotrauka, kurioje pati M. Zacharova eina kartu su „Osama bin Ladenu“. Iš tiesų tai irgi pakoreguota nuotrauka, kurioje ant „Echo Moskvy“ redaktoriaus Aleksejaus Venediktovo kūno priklijuota teroristo galva.