„Esame pasirengę žūti kaip herojai, o kas jus prisimins?“ – abejoja karininkas.

„Geriausia kova – neįvykusi kova... Taikus klausimo išsprendimas – tai vienintelis kelias, kuriuo turėtume eiti“, - įsitikinęs Ukrainos karininkas.

Anksčiau 79-osios Ukrainos mobilizuotosios brigados karys Bogdanas Ignašovas taip pat kreipėsi okupantus iš Rusijos: „Vyrukai, mes visi – vyrukai. Būsime tėvai. Nereikia kariauti. Mes tiesiog vieni kitus nužudysime ir nebeliks kartos. Liks tik bobos“.

D. Tymčukas: separatistai pergrupuoja pajėgas

Prorusiški separatistai ir Rusijos kariuomenė pergrupuoja savo pajėgas daugelyje Donecko srities rajonų. Tai pranešė grupės „Informacinis pasipriešinimas“ koordinatorius Dmitrijus Tymčukas, skelbia unian.net.

Pažymimas laipsniškas dalies Rusijos pajėgų išvedimas į Rusijos Federacijos teritoriją. Vis dėlto, Ukrainos teritorijoje lieka instruktoriai iš Rusijos kariuomenės kadrinių karininkų, kurie užsiima vietos maištininkų grupių rengimu, teigiama pranešime.

D. Tymčuko duomenimis, Donecko srityje Telmanovės rajone pastebimas maištininkų susitelkimas, kurių bendras skaičius siekia iki tūkstančio žmonių, su kuriais Rusijos kariškiai kasdien užsiima. Čia matyti ir sukaupta šarvuota technika.

„Donecko srities Novoazovsko rajone Bezymenjės zonoje pastebimas rusiškų teroristinių pajėgų aktyvumas. Per visą vakar dieną į šį rajoną iš Rusijos Federacijos buvo permesta ne mažiau kaip dešimt tankų“, – rašo D. Tyumčukas.

Taip pat šiame rajone tris paras fiksuojamas priešininko radioelektroninės žvalgybos komplekso darbas mikrautobuse „Volkswagen Т5“ be registracijos numerių, žvalgomos Ukrainos pajėgų pozicijos Mariupolio rajone. Apie 20 Rusijos tankų permesti į Rozos Liuksemburg gyvenvietę (Novoazovsko rajonas, Donecko sritis).