Ginančioji pusė teismui pateikė porą vaizdo įrašų, nufilmuotų eismo įvykio vietoje patruliavusių policininkų turėtomis dėvimosiomis kameromis.

Nufilmuotoje medžiagoje užfiksuota, kaip kaltinamoji – Elena Zaiceva sako pareigūnui, kad neturi su savimi dokumentų, bet juos tuojau pat kažkas atveš. E. Zaiceva taip pat prašė, kad jai būtų leista atsisėsti į policijos automobilį, ir aiškino, kad jos automobiliu važiavusios keleivės kojoje įstrigusios duženos. Įsidėmėtina, kad abi vaizdo įraše užfiksuotos merginos vaikšto laisvai, be kieno nors pagalbos, informuoja kh.depo.ua.

E. Zaiceva reikalavo jos nefilmuoti. „Galite nefilmuoti. Aš tuojau pat iškviesiu advokatą“, – pareiškė ji.

Po peržiūros E. Zaicevą teisme ginanti Julija Kozir atkreipė dėmesį į tai, kad vaizdo įraše nebuvo įvardyti konkretūs dokumentai, kuriuos kažkas turėjo tuojau pat atvežti, vadinasi, pasak jos, negalima teigti, kad E. Zaiceva prie vairo sėdėjo neturėdama vairuotojo pažymėjimo.

S. Perepelica paaiškino, kad teismui pateiktas vaizdo įrašas buvo perduotas policininko, per ankstesnę apklausą nurodžiusio, kad E. Zaiceva neturėjo su savimi vairuotojo pažymėjimo.

Vietinėje svetainėje 057 pranešama, kad vaizdo įraše girdėti ir policininkų pokalbis. Nuskambėjo frazė: „Ji važiavo degant raudonai šviesai.“ Iš vaizdo įrašo taip pat paaiškėjo, kad E. Zaiceva prašė: „Nesakykite mamai.“

Pripažįsta savo kaltę

Anksčiau Ukrainos žiniasklaidos skelbtame interviu vyras, kuris Zaicevų šeimą pažįsta maždaug 20 metų, papasakojo, kas vyko tragedijos vietoje pirmosiomis valandomis po šios avarijos. Jis teigė, kad po to, kai „Lexus“ vairuotoja buvo išvežta ekspertizei, po kelių valandų avarijos vietoje susirinko aktyvistai, kurie reikalavo, kad įtariamosios kraujo ir šlapimo mėginiai būtų paimti iš naujo jų akivaizdoje. Stebėti šią procedūrą buvo leista dviem aktyvistėms.

„Po to Elena buvo išvežta į tyrimų izoliatorių. Pareigūnai netgi neleido, kad motina jai perduotų įklotų – atleiskite už intymias detales. Tatjana nuo pat pirmos dienos veržėsi padėti nukentėjusiems žmonėms, apmokėti jų gydymą. Tačiau ligoninėje policija neprileido jos prie nukentėjusiųjų giminaičių. Atrodo kaip išpirka? Nuosprendžiui tai jau neturės jokios įtakos, reikia gelbėti tuos, kuriuos dar įmanoma išgelbėti. Žinoma, Tanią ištiko šokas. Iš vienos pusės, tai yra jos dukra ir ją galima suprasti: juk bet kuri normali motina stengsis išgelbėti savo vaiką. Iš kitos pusės – žuvę žmonės ir visas šis siaubas. Ką jie planuoja? Nieko neplanuoja. Visi puikiai supranta, kad kalta Elena. Ji ir pati pripažįsta: mano mašina užmušė žmones. Tai, kad jai teks atsakyti už savo veiksmus, yra aišku kaip dieną. Neaišku kita: kodėl „Touareg“ vairuotojas visiškai išvengė atsakomybės? Zaicevai laukia kelių eismo ekspertizės, galbūt, kažkas paaiškės“, - teigė šaltinis.

E. Zaicevai buvo iškelta baudžiamoji byla pagal Ukrainos Baudžiamojo kodekso 286 straipsnio 3 dalį (Kelių eismo saugumo taisyklių arba transporto priemones vairuojančių asmenų transporto ekploatacijos pažeidimai). Už tokį nusikaltimą Baudžiamajame kodekse numatoma iki 10 metų nelaisvės.

Gatvės lenktynės?

Anksčiau buvo kelta versija, kad šiurpi avarija įvyko per gatvės lenktynes. Tokią išvadą galima daryti remiantis stebėjimo kamerų įrašais – feisbuko paskyroje rašė Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputatas ir šalies vidaus reikalų ministerijos vadovo pavaduotojas Antonas Geraščenka.

„Pasirodo, „Lexus“ dalyvavo automobilių lenktynėse naktinio Charkovo gatvėmis. Nekalti pėstieji tapo kvailo jaunos mergelės noro dar padidinti greitį aukomis“, – tuomet rašė A. Geraščenka.

Ukrainos žiniasklaida skelbė, kad avariją sukėlė 20-metė Ukrainos milijonieriaus įdukra Elena Zaiceva. Buvo skelbiama, kad mergina nepaisė raudono šviesoforo signalo ir prabangiu automobiliu mirtinai sužalojo šešis žmones. Jos prabangus „Lexus“ markės automobilis rėžėsi į „VW Touareg“, vertėsi ir taranavo prie pėsčiųjų perėjos ant šaligatvio buvusius žmones.

E. Zaicevos patėvis - Charkovo verslininkas Vasilijus Zaicevas, jos netikras brolis - buvęs Čerskaso apskrities prokuroro pavaduotojas Dmitrijus Zaicevas.