Prancūzijos policijos pareigūnai, skelbdami naują paslaptingo motociklininko fotorobotą, tikisi atgaivinti iš Irako kilusios britų šeimos nužudymo Prancūzijos Alpėse tyrimą.

Fotorobote vaizduojamas vyras su barzdele, ant galvos užsidėjęs itin retos rūšies motociklininko šalmą.

„Įdomus ne tiek pats įtariamojo veidas, kiek jo šalmas“, - teigia tyrimui vadovaujantis vietos policijos pareigūnas Benoit Vinnemannas.

S. al Hilli buvo nužudytas 2012 metų rugsėjį, kartu žuvo ir jo žmona bei jos motina. Skelbiama, kad nusikaltimas įvykdytas netoliese Šamoni miestelio esančioje automobilių aikštelėje. Tragediją dvi brito dukrelės išgyveno, tačiau buvo nužudytas netyčia pro šalį dviračiu važiavęs Sylvainas Mollier.

Tyrėjams nesisekė rasti nei vieno su nusikaltimu susijusio siūlo galo, todėl dabar didžiausią dėmesį skiria motociklininkui, kurį liudininkai buvo pastebėję netoliese žudynių vietos.

Liudininkai policijos pareigūnams apibūdino motociklininką dar tyrimo pradžioje, tačiau fotorobotą iš karto skelbti delsta, baiminantis, jog įtariamasis gali pasislėpti.

Tyrėjai sako, jog motociklininko šalmas itin retas. Tokios spalvos, kokią apibūdina liudininkai, iš viso pasaulyje pagaminta vos 8 tūkst. Pranešama, kad tai visą veidą dengiantis šalmas, tačiau, norint bendrauti, jo nusiimti nereikia – jo dalis lengvai nusiima.

Nors pareigūnai ir susisiekė su tokių šalmų platintojais, policijai kol kas jo savininko atsekti nepavyko.

„Tai asmuo, buvęs netoliese nusikaltimo vietos mus dominančiu metu, jis galėjo ką nors matyti ar padaryti. Gali būti, jog jis ir yra žudikas, tačiau galbūt tik liudininkas – tai ir norime išsiaiškinti“, - teigia pareigūnas B.Vinnemannas.

Policijos pareigūnai taip pat ieško BMW markės automobilio, taip pat pastebėto netoliese nusikaltimo vietos, savininko.

Policijos pareigūnai tiria ne vieną įvykių versiją. Labiausiai tikėtina, jog nusikaltimas susijęs su ginču dėl palikimo.