Pasak prokuroro Jakobo Buch-Jepseno, kaltinamasis perrėžė švedų žurnalistei Kim Wall gerklę arba ją pasmaugė. Ši byla yra „labai neįprasta ir ypač bjauri“, sakė jis antradienį.

P. Madsenui pateikti kaltinimai nužudymu bei lavono išniekinimu.

Kinijoje ir Niujorke gyvenusi laisvai samdoma žurnalistė K. Wall, nuvykusi į P. Madseno laivą paimti išradėjo interviu, dingo rugpjūčio 10 dieną. Rugpjūčio 21-ąją Kiogės įlankoje prie Kopenhagos buvo rastas šios moters liemuo. Jos galva, kūnas ir drabužiai sudėti į plastikinius maišus, buvo rasti toje pačioje įlankoje spalio 7-ąją.

Savamokslis inžinierius ir išradėjas P. Madsenas yra sulaikytas nuo rugpjūčio 11-osios. Nuo to laiko jis kelis kartus keitė savo parodymus.

P. Madsenas prisipažino išmetęs moters kūno dalis į jūrą, tačiau tvirtina jos nežudęs; jis aiškina, kad moteris mirė povandeninio laivo viduje, kai jis pats buvo ant denio.

Sulaikymo dieną šis vyras buvo išgelbėtas vandenyse tarp Danijos ir Švedijos iš skęstančio jo paties povandeninio laivo. Policija teigė mananti, kad P. Madsenas laivą nuskandino tyčia.

Teismas turėtų pradėti jo bylos svarstymą kovo 8-ąją. Nuosprendis kaltinamajam turėtų būti paskelbtas balandžio 25 dieną.

DELFI primena, kad Danijos policija, atlikusi K. Wall kūno paiešką, rado vieną krepšį su dingusiais žurnalistės drabužiais ir kitą krepšį, kuriame buvo jos galva ir kojos.

Kiek anksčiau buvo rastas K. Wall torsas, plūduriuojantis vandenyje netoli Kopenhagos.