Vaizdo įraše matyti, kaip Tokijo Naritos oro uoste leistis besirengiančio keleivinio lėktuvo nosis staiga panyra priekin, rašo dailymail.co.uk.

Incidentas įvyko tuo metu, kai šį savaitgalį virš Japonijos salų siautė taifūnas „Cimaron“, kurio vėjo gūsių greitis siekė beveik 216 km per valandą.

Dėl smarkaus vėjo bet kokiems lėktuvams skristi tapo sudėtinga, tad oro bendrovės ketvirtadienį ir penktadienį atšaukė apie tris šimtus skrydžių.

Žiūrint vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas, kaip pranešama, „Boeing Dreamliner“, svirduliuojantis bandymas nusileisti Naritos oro uoste, nesunku suprasti, kodėl avialinijos priėmė sprendimą atšaukti skrydžius.

Laimei, pilotas pajėgė suvaldyti lėktuvą, pakilti ir galiausiai saugiai nusileisti.

Kitame šį savaitgalį Japonijoje užfiksuotame vaizdo įraše matyti smarki liūtis, patvinusios gatvės ir pastatams padaryta žala – nuplėšti stogai.

Taifūnas „Cimaron“ be elektros paliko beveik šimtą tūkstančių namų. Regione laikinai buvo atšaukti tiek skrydžiai, tiek kelionės traukiniu.

Priešgaisrinė ir katastrofų valdymo tarnyba pranešė, kad taifūno metu sužeista 30 žmonių. Vakarų Japonijoje daugiau nei milijonas žmonių sulaukė nurodymų ir patarimų dėl neprivalomos evakuacijos.

„Tačiau žmonių, kuriems rekomenduojama evakuotis, skaičius jau smarkiai sumažėjo, tikėtina, kad jis mažės ir toliau“, – penktadienį AFP sakė tarnybos pareigūnas, pridėjęs, jog mažiausiai 77 gyvenamieji namai ir kitos paskirties pastatai patyrė rimtą žalą.