Jeanas-Francois Cope, partijos generalinis sekretorius ir populistas, deklaravo aiškią pergalę, o buvęs premjeras Francois Fillonas sakė manantis, kad nedidele persvara laimėjo jis. Rezultatus turi patvirtinti rinkimų komisija, kuri prižiūrėjo balsavimą.

"Prancūzijos žmonės mus stebi. Neturime teisės skelbti rezultatų anksčiau nei atsakingieji už balsavimą", - sakė F.Fillonas, užsipuldamas J.-F.Cope ir tuo dar kartą primindamas, kokia kandi buvo kampanija.

J.-F.Cope sakė: "UMP aktyvistai suteikė man daugumą savo balsų ir, taigi, išrinko mane partijos prezidentu".

Pasak J.-F.Cope padėjėjų, jis laimėjo tūkstančiu balsų daugiau už varžovą, bet F.Fillonas sakė, kad tai jis turi 224 balsais daugiau. Rinkimuose dalyvavo daugiau kaip pusė UMP narių, kurių iš viso yra 300 tūkstančių.

Tuo tarpu rinkimų komisija skaičiavimą sustabdė iki pirmadienio 10 valandos (11 val. Lietuvos laiku), o jos pirmininkas sakė, kad trūksta įrašų iš pusės regionų.

F.Fillonas, kuris buvo trumpam apsilankęs balsų skaičiavimo vietoje, pasakė: "Pažymime, kad 3 val. ryto mūsų politinė grupė negali pateikti rezultato".

Abi stovyklos teigė, kad keliuose departamentuose buvo balsavimo taisyklių pažeidimų, ir neaišku, kiek laiko rinkimų komisijai prireiks balsavimui patikrinti ir laimėtojui paskelbti.

Partijos balsavimas įvyko praėjus pusmečiui po to, kai N.Sarkozy prezidento rinkimus pralaimėjo socialistui Francois Hollande'ui.