Vėl prasidėję ir netrukus smarkiai suintensyvėję kariniai veiksmai sekmadienį užbaigė Rusijos inicijuotas paliaubas Sirijoje. Pietvakarių Alepe, palei strateginę fronto liniją, kelioms dienoms buvo įsivyravusios paliaubos tarp sukilėlių ir Sirijos vyriausybės bei jungtinių pajėgų. Rugpjūtį sukilėliams pavyko trumpam prasibrauti pro šią vyriausybinių pajėgų valdomą ruožą, tikintis nutraukti apsiaustį rytų Alepe, apsuptame liepos mėnesį.

Sirijos Žmogaus teisių stebėsenos biuro teigimu, sukilėliai smarkiai apšaudė vyriausybinių pajėgų valdomą Hamdanijos rajoną, patenkantį į fronto liniją. Su aušra prasidėjo Sirijos arba Rusijos oro pajėgų reidai, atakuotas šiaurės ir vakarų Alepas, pridūrė biuro atstovai.

Alepas yra pagrindinis kovos laukas Sirijos konflikte, besitęsiančiame jau šeštus metus. Sirijos prezidentas Basharas al-Assadas, remiamas Rusijos kariuomenės, Irano revoliucinės gvardijos ir daugybės musulmonų šiitų grupuočių, nori atgauti miesto valdymą.

Ketvirtadienį Rusija paskelbė vienašales paliaubas, kurias sukilėliai atmetė. Ugnies nutraukimas tęsėsi tris dienas ir nedavė trokštamo rezultato – buvo tikimasi išgabenti iš miesto sužeistuosius ir sergančiuosius. Trims dienoms liovęsi antskrydžiai vėl prasidėjo vėlyvą šeštadienį.

Šeštadienio pareiškime Laisvoji Sirijos armija (FSA) teigė esanti pasirengusi atakai ir ketinanti prasiveržti į rytinį Alepą, apsiaustą vyriausybinių pajėgų, todėl įspėjo miesto gyventojus nesiartinti prie Sirijos vyriausybės karinių pastatų dėl savo pačių saugumo.