NATO vadovaujamų Tarptautinių saugumo pajėgų (KFOR) Kosove Latvijos kontingento kariai buvo apšaudyti patruliavimo metu. Jiems grįžus į bazę nustatyta, kad nė vienas iš dviejų patruliavimo automobilių nebuvo apgadintas.

Spėjama, kad į patrulį buvo šauta siekiant sutrukdyti kariams toliau vykti planuotu maršrutu.

Incidentas įvyko sekmadienio vakare Zubin Potoko mieste Kosovo šiaurinėje dalyje, kur vietos serbai yra įrengę kelių užkardų ir kur pastaruoju metu tvyro didelė įtampa.

Incidentą tiria Kosovo policija kartu su KFOR karo policija.

Latvijos ginkluotųjų pajėgų būriai NATO vadovaujamoje taikos palaikymo operacijoje Kosove dalyvauja nuo 2021 metų. Latvija šioje operacijoje taip pat dalyvavo nuo 2000 metų vasario iki 2009 metų rugpjūčio.

Kosovas yra buvusi Serbijos provincija, tačiau Belgradas atsisako pripažinti 2008 metais jo paskelbtą nepriklausomybę ir ragina serbų daugumą šiaurinėje Kosovo dalyje nepaklusti Prištinos valdžiai. Europos Sąjunga jau daugelį metų tarpininkauja deryboms, siekdama normalizuoti jų ryšius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją