Skelbiama, kad sprendimas apsisukti priimtas orlaiviui ėmus purtytis. Skrydžių bendrovės atstovai teigia, kad incidentas kilo dėl „techninio gedimo“, informuoja CNN.

Lėktuvo keleiviai pasakoja, kad, prieš lėktuvui ėmus drebėti, jie išgirdo duslų trinktelėjimą, skelbia „The West Australian“.

„Maniau, kad mirsiu“, – savo paskyroje socialiniame tinkle „Instragram“ teigia vartotoja @maesaya, įkėlusi vaizdo įrašą, kuriame – drebančios lėktuvo sėdynės.

„Skrydžio įgulos reakcija pasakė viską – situacija buvo tikrai rimta“, – sako keleivė Sophie Nicolas.

Keleivės teigimu, kapitonas pranešė, kad lėktuvas grįžta į Pertą, skelbia minėtasis laikraštis. „Jis sakė: tikiuosi, kad visi sukalbėsite maldą. Aš taip pat pasimelsiu. Tikėkimės, kad saugiai grįšime namo. Tai buvo siaubinga“.

„AirAsia X“ atstovai išplatino pranešimą, kuriame patvirtino, jog 6.40 val. ryto vietos laiku pakilęs lėktuvas su 359 keleiviais (skrydžio numeris D7237), turėjęs pasiekti Kvala Lumpūrą, 10 val. vietos laiku nusileido Perto oro uoste.

„Svarbiausias mūsų prioritetas – klientų saugumas“, – teigiama pranešime.

„Pilotas priežastimi įvardijo techninį variklio gedimą. Lėktuvas apsisuko ir saugiai grįžo į Pertą“, – patvirtino Perto oro uosto atstovas.