A. Garcia dukart ėjo Peru prezidento pareigas. Buvusio valstybės vadovo atžvilgiu atliekamas tyrimas dėl įtarimų gavus kyšių iš viešųjų pirkimų konkursuose dalyvaudavusios Brazilijos statybų milžinės „Odebrecht“, kai jis 2006–2011 metais antrą kartą dirbo prezidento poste.

„Odebrecht“ pripažino trijų administracijų darbo laikotarpiu Peru pareigūnams sumokėjusi iš viso 29 mln. JAV dolerių (25,6 mln. eurų) kyšių.

Užsienio reikalų ministerijos išplatintame pranešime rašoma, jog Urugvajaus ambasadorius Peru informavo žinybą, kad A. Garcia šeštadienį vakare atvyko į jo rezidenciją ir pasiprašė prieglobsčio.

Šeštadienį teismas uždraudė eksprezidentui pusantrų metų išvykti iš šalies, kol prokurorai atlieka tyrimą dėl „Odebrecht“ kyšių. A. Garcios prezidentavimo laikotarpiu ši Brazilijos statybų milžinė siekė laimėti konkursą statyti pirmąją metropoliteno liniją sostinėje.

A. Garcia, prezidento poste taip pat dirbęs 1985–1990 metais, tvirtina, jog yra politinio persekiojimo auka. Dabartinis valstybės vadovas Martinas Vizcarra tai kategoriškai neigia ir sako, kad tyrėjai dirba visiškai nepriklausomai.

„Mes visiškai nesikišame. Jie turi visišką nepriklausomybę“, – sakė jis.