"Padariau klaidą toliau pasitikėdamas žmogumi, kuris, kaip dabar žinome, to nenusipelnė", - parlamentui sakė M.Rajoy, turėdamas omenyje valdančiosios Liaudies partijos buvusį iždininką Luisą Barcenasą.

Tačiau ketvirtadienį jis taip pat pažadėjo likti poste nepaisydamas raginimų atsistatydinti dėl jo valdančiąją partiją įtraukusio korupcijos skandalo.

"Niekas, kas susiję su šiuo reikalu, nesutrukdė ir nesutrukdys man valdyti", - per specialią parlamento sesiją sakė premjeras.

Pasak M. Rajoy, jis atėjęs "atmesti melo, manipuliacijų ir piktavališkų insinuacijų, kuriuos skatina tam tikri politiniai lyderiai".

Jis įtariamas gavęs neteisėtus užmokesčius iš savo partijos.

Partiečiams papildomai mokėjo už „atliktą darbą“

 M. Rajoy ketvirtadienį pripažino, kad partija mokėjo savo pareigūnams papildomus pinigus prie algos už jų „atliktą darbą“.

Tačiau Ispanijos lyderis tvirtino, kad nuo visų savo pajamų sumokėjo mokesčius ir socialinės apsaugos įnašus.

Ispanijos opozicija primygtinai reikalauja atsistatydinimo

Ispanijos opozicinė Socialistų partija ketvirtadienį atnaujino savo reikalavimą premjerui M. Rajoy atsistatydinti dėl korupcijos skandalo ir apkaltino jį melavus šaliai.

"Jūs nepasakėt tiesos, kai sakėte, kad visa tai buvo klaidinga, - premjerui parlamente pareiškė opozicijos lyderis Alfredo Perezas Rubalcaba. – Prašau jūsų pasitraukti".