Praėjusį antradienį Denisas Procenka susitiko su Rusijos lyderiu, kuris apžiūrėjo Komunarkos ligoninę, vilkėdamas apsauginį kostiumą. Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas pasakė Rusijos agentūroms, kad V. Putinui reguliariai atliekami testai ir nėra jokio reikalo nerimauti dėl jo sveikatos.

Reguliarūs testai

Kremlius antradienį paragino nesijaudinti dėl Rusijos prezidento Vladimiro Putino sveikatos, pasirodžius pranešimų, kad naujuoju koronavirusu užsikrėtė vienos ligoninės vyriausiasis gydytojas, su kuriuo praeitą savaitę bendravo valstybės vadovas.

„Putinui reguliariai atliekami testai. Viskas normalu“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas. Jis atsakė į klausimą, ar prezidentas tikrinosi dėl koronaviruso, taip pat kokių priemonių imtasi pasirodžius pranešimui, kad vienos Maskvos ligoninės vyriausiajam gydytojui Denisui Procenkai buvo diagnozuotas susirgimas COVID-19.

Ligoninė informavo „Interfax“, kad gydytojo būklė yra patenkinama.

Kovo 24-ąją V. Putinas apsilankė Maskvos pietvakarinio priemiesčio Komunarkos ligoninėje, kur gydomi koronavirusu užsikrėtę pacientai. Per tą vizitą prezidentas dėvėjo geltoną apsauginį kostiumą ir kaukę.

Perspėjo apie „itališką scenarijų“


Lankydamasis ligoninėje V. Putinas su D. Procenka aptarė pandemijos situaciją šalyje. Gydytojas tada perspėjo, kad situacija gali pakrypti bloga linkme ir priminti Italijos padėtį.

Rusija privalo būti pasirengusi sunkiausiam „itališkajam“ viruso plitimo scenarijui. Apie tai susitikime su Vladimiru Putinu pareiškė vyriausiasis Maskvos rajone Komunarkoje esančios infekcinės ligoninės gydytojas Denisas Procenka. Pokalbio stenograma paskelbta Kremliaus puslapyje.

Kaip rašo rbc.ru, susitikimo pradžioje V. Putinas į D. Procenką kreipėsi su prašymu pateikti patarimų ir pastebėjimų dėl vyriausybės darbo suvaldant COVID-19 plitimą. D. Procenka paaiškino, kad galimi du epidemijos plėtros šalyje scenarijai: „azijietiškasis“, kai ligos protrūkis greitai nuslūgsta, ir „itališkasis“, kai protrūkio sustabdyti nepavyksta.

„Man, ne tik vyriausiajam gydytojui, bet ir anesteziologui-reanimatologui, atrodo, kad labai svarbu išnagrinėti „itališkąjį“ scenarijų. Jeigu kartais protrūkis bus didelis, o Maskvoje, panašu, taip gali ir nutikti, mūsų ligoninė iš tiesų pasirengusi pertvarkai, jei sergančiųjų skaičius bus didelis“, – prezidentui sakė D. Procenka.

Tačiau D. Procenka neatmetė ir galimybės, kad epidemija Rusijoje vystysis pagal „azijietiškąjį“ scenarijų. Tokiu atveju ligos plitimas esą turėtų baigtis balandį ar gegužę. Antradienį apsilankęs Maskvos ligoninėje, kurioje gydomi koronavirusu susirgę pacientai, V. Putinas apasivilko apsauginį kostiumą ir specialią apsauginę veido kaukę.