Žurnalistai nuotrauka pasidalino Kinijoje populiariame socialiniame tinkle „Weibo“. Per dvi dienas po publikacijos ja buvo pasidalinta daugiau nei 20 tūkst. kartų, ji surinko dešimtis tūkstančių paspaudimų „patinka“, rašo BBC.

Šios nuotraukos herojai – Vanų šeima. Žmona dirba vienoje ligoninėje slaugytoja. Jos darbo vietoje nuo pat koronaviruso pradžios gydoma daug šios infekcijos susargdintų pacientų. Nuo tada, kai viruso plitimas įgavo pagreitį, kaip ir dauguma kolegų, moteris praktiškai nepalieka darbo vietos.

47 metų kinė namuose nebuvo jau daugiau nei dešimt dienų. Jos vyrui – 48 metai. Jis taip pat dirba paromis, besirūpindamas karantinui uždaryto miesto saugumu ir viešąja tvarka.

„Mylimosios nemačiau jau dešimt dienų, labai jos ilgiuosi. Norėčiau ją pamatyti, tada nusiraminčiau“, – prisipažįsta policijos pareigūnas.

Kinas pusę aštuonių ryte atėjo į karantino skyrių, kur dirba jo sutuoktinė, kad bet kelias minutes per stiklą galėtų ją pamatyti.

Nuotraukai sulaukus tokio netikėto ažiotažo, Guancha.cn žurnalistai pradėjo ieškoti joje įamžintų žmonių.

Policijoje patvirtino, kad nuotraukoje esantis pareigūnas dirba Siudžou miesto kelių policijoje. Šis miestas yra maždaug už 800 kilometrų nuo koronaviruso epicentru tapusio Uhano.

Žurnalistams pavyko išsiaiškinti, kad Vanų šeima turi sūnų – jam dabar septyniolika metų, jis mokosi policijos akademijoje. Norėdamas bet kaip nors matytis su tėvais, jaunuolis parašė prašymą akademijos vadovybei leisti jam patruliuoti kartu su tėvu. Vaikino prašymas buvo patenkintas.

Jausmingos nuotraukos autorius – minėtojo policijos pareigūno kolega. Pareigūnai pamainos metu kartu atėjo prie ligoninės infekcinių ligų skyriaus, tikėdamiesi išvysti vieno iš jų žmoną.

„Viliuosi, kad žiniasklaida pasidalins šia fotografija, ji įkvėps ir suteiks jėgų“, – žurnalistams paaiškino nuotraukos autorius.