Vėlai trečiadienį paskelbtame pranešime ministerija nurodė, kad rūkyti bus draudžiama judriose gatvėse, autobusų stotelėse ir aikštėse, kai tai bus būtina.

Pranešime sakoma, kad visoje šalyje galiojantį reikalavimą viešose vietose dėvėti kaukes privalu vykdyti visuomet, o rūkantys asmenys nuolat pažeidinėja šią prieš kelis mėnesius įvestą taisyklę.

Ministerija taip pat sakė, kad provincijos gali nuspręsti įvesti komendanto valandas vyresniems nei 65 metai žmonėms pagal tai, kaip didėja kritinės būklės pacientų skaičius. Stambulo ir Ankaros gubernatoriai šią savaitę jau sugrąžino tokias priemones ir pagyvenusio amžiaus žmonėms iš namų leidžia išeiti tik nuo 10 val. iki 16 valandos.

Turkijai gegužės pabaigoje atšaukus dalinius karantinus ir vėl leidus dirbti kompanijoms, šalyje ėmė sparčiau didėti užsikrėtimo atvejų skaičius.

Naujausi Sveikatos apsaugos ministerijos skaičiai rodo, kad per praėjusią parą nuo COVID-19 mirė 86 žmonės, o bendras mirties atvejų skaičius padidėjo iki 11 145. COVID-19 nustatyta 2 693 žmonėms, o bendras patvirtintų užsikrėtimo atvejų skaičius siekia 402 053.