„Prieš pat mirtį pacientas pasižiūrėjo į slaugytoją ir pasakė: „Regis, padariau klaidą. Maniau, jog virusas yra išgalvotas, bet klydau“, – nurodė dr. Jane Appleby, San Antonijuje esančios Metodistų ligoninės vyriausioji medicinos pareigūnė, informuoja theguardian.com.

„Nebandau kelti panikos, tenoriu pasidalyti realiais pavyzdžiais ir padėti mūsų bendruomenės nariams suprasti, kad virusas yra labai rimtas ir gali plisti itin sparčiai“, – aiškino dr. J. Appleby.

COVID vakarėlis yra susibūrimas, rengiamas asmens, kuriam buvo nustatytas koronavirusas, siekiant išsiaiškinti, ar virusas nėra pramanas, t. y. žiūrima, ar užsikrės kuris nors kitas vakarėlio dalyvis, paaiškino gydytoja.

Dr. J. Appleby savaitgalį paskelbė vaizdo įrašą, kuriame teigia suskubusi papasakoti apie šį atvejį, nes pamatė „nerimą keliantį“ infekcijų augimą. Gydytojos teigimu, dabar net 22 proc. COVID-19 testų rezultatas yra teigiamas, o prieš kelias savaites šis skaičius siekė vos 5 proc.

Padidėjo susergančių žmonių amžiaus ribos, be to, Metodistų ligoninėje guli keletas kritinės būklės 20-mečių ir 30-mečių, tvirtino ji.

„Dėvėkite apsauginę kaukę, jei įmanoma, būkite namuose, venkite žmonių grupių ir dezinfekuokite rankas“, – rekomendavo dr. J. Appleby.

Gydytoja patarė imtis atsargumo priemonių po to, kai vyriausieji Hjustono valdžios pareigūnai paragino grąžinti karantiną, nes miesto ligonines užplūdo nauji COVID-19 sergantys pacientai.

Hjustono meras Sylvesteris Turneris ir Hariso apygardos teisėja Lina Hidalgo pareiškė, kad ketvirtame pagal dydį Amerikos mieste reikia paskelbti įsakymą gyventojams likti namuose, norint suvaldyti naujų atvejų augimą.

Praėjusią savaitę Teksasas toliau mušė naujų koronaviruso atvejų ir mirčių nuo COVID-19 rekordus. Sekmadienį valstijos sveikatos pareigūnai pranešė, kad buvo užfiksuoti 8 196 nauji infekcijos atvejai ir 80 mirčių, o ligoninėse iš viso gydoma 10 410 dėl koronaviruso hospitalizuotų pacientų.

Visgi galutinį sprendimą dėl karantino turi priimti Respublikonų partijai priklausantis Teksaso gubernatorius Gregas Abbottas, jis kol kas vengia šio žingsnio ir tai vadina paskutine priemone.