Keturmotoris lėktuvas „Boeing B-17 Flying Fortress“, kuriame buvo 13 žmonių, sudužo apie 10 val. vietos (17 val. Lietuvos) laiku, mėgindamas nusileisti tuojau po pakilimo, sakoma JAV Federalinės aviacijos administracijos (FAA) pranešime. Netoli oro uosto matėsi liepsnos ir kylantys juodi dūmai.

Vienas valstijos pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo, nurodė, kad katastrofa pareikalavo mažiausiai penkių žmonių gyvybių.

Konektikuto valstijos policijos atstovė naujienų agentūrai AFP sakė, kad su katastrofa susiję 14 žmonių – 10 keleivių, trys įgulos nariai ir vienas ant žemės buvęs asmuo.

„Priėmėme šešis pacientus, iš jų trys buvo kritinės būklės. Šiuo metu neturime jokios kitos informacijos“, – AFP sakė Hartfordo ligoninės atstovas.

Pasaulyje išlikę kelios dešimtys „Skraidančių tvirtovių“, per karą plačiai naudotų tiek Europos, tiek Ramiojo vandenyno kovos veiksmų teatruose, bet tik 11 iš jų tebebuvo tinkami skraidyti.

Collingso fondas, kuriam priklausė šis orlaivis, patvirtino, kad sudužo lėktuvas, pramintas “Nine-O-Nine”. Tas pats lėktuvas 1987 metų rugpjūtį buvo nukritęs per aviacijos šventę netoli Pitsbergo Pensilvanijos valstijoje.

Tąsyk bombonešis, tūpęs esant gūsingam vėjui, nulėkė nuo Biverio apygardos oro uosto tako ir nučiuožė kalvos šlaitu, tūkstančiams žiūrovų laukiant šou finalo.

Po šios avarijos FAA paskelbė, kad buvo sužeisti trys žmonės ir kad lėktuvas leidosi per dideliu greičiu, o jo pilotas padarė klaidų.

Fondas nurodė, kad apgadintas bombonešis buvo suremontuotas, o vėliau jis dalyvavo daugiau kaip 1 200 parodų.

Šis lėktuvas buvo pramintas “Nine-O-Nine” pagerbiant kitą B-17, per Antrąjį karą sėkmingai įvykdžiusį 140 misijų.