"Gali prireikti dar daug mėnesių, kol jo būklė nors kiek paaiškės", - rašoma rūmų pareiškime.

Užverstas lavinos ir po sniegu apie 20 minučių išbuvęs 44-jų Johanas Friso vasario 17 dieną buvo nuskraidintas sraigtasparniu į Insbruką. Kovo mėnesį jis buvo perkeltas į Londono Velingtono ligoninę. Tuomet gydytojai sakė, kad princas gali ir nebeatgauti sąmonės.

Antrąjį karalienės Beatrix sūnų ir dviejų vaikų tėvą nelaimė ištiko, kai jis su draugu slidinėjo už pažymėtų trasų netoli Austrijos vakaruose esančio Lecho kurorto, kur Nyderlandų karališkosios šeimos nariai tradiciškai leidžia žiemos atostogas.

Tą dieną buvo paskelbtas antrojo laipsnio sniego lavinų pavojus, kurių tikimybė už paruoštų slidinėjimo trąsų yra dar didesnė.

Po nelaimės iki perkėlimo į Londoną Nyderlandų karališkosios šeimos nariai kasdien lankydavo princą Insbruko ligoninėje.

Princas Johanas Friso 2004 metais susituokė negavęs vyriausybės sutikimo, todėl buvo pašalintas iš karališkosios šeimos ir nebelaikomas pretendentu į sostą, tačiau išsaugojo Oranijos-Nasau princo titulą.

Nuo 2011-ųjų Johanas Friso dirbo Didžiosios Britanijos įmonių grupės URENCO, tiekiančios branduolinį kurą, finansų direktoriumi, o anksčiau yra dirbęs investiciniame banke "Goldman Sachs".