Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas, Jungtinėse Valstijoje geriausiai žinomas dėl laisvalaikiu vykdomų branduolinių bandymų ir draugystės su buvusiu Amerikos krepšinio elito atstovu Dennisu Rodmanu, šiuo metu turi naujos veiklos – labai intensyviai ieško vyro savo mažajai sesutei. Panašu, kad pavyzdžio, kaip tai darytų, sėmėsi ne iš kur kitur, o iš vakarietiškos kultūros.

Netyla kalbos, kad Šiaurės Korėjos lyderis savo 29 metų seseriai Kim Yo Jong atrinko 30 potencialių jaunikių. Ji – viena iš įtakingiausių šalies moterų. Ir ne tik dėl brolio užimamų pareigų. Jauna moteris ir pati nesėdi rankų sudėjusi – neseniai buvo paskirta į šalies valdančiosios partijos centrinį komitetą.

Vieniši ir įsipareigoti vienai moteriai visam gyvenimui pasirengę jauni vyrai, pretenduojantis į šios merginos širdį, turės kaip reikiant pakovoti dėl nuotakos – panašiai kaip per amerikiečių pamėgtas laidas, kai jaunikis ar nuotaka iš krūvos kandidačių ir kandidatų renkasi labiausiai patikusį, „The Sun“ papasakojo anonimu panoręs išlikti iš Šiaurės Korėjos pabėgęs pareigūnas.

Panašu, kad joks nuotykių ieškotojas ar pralobti bandantis kandidatas neturės jokių šansų. Savo mažosios sesutės ateitimi besirūpinantis Šiaurės Korėjos lyderis nusprendė, kad rimtai svarstys tik kandidatų, baigusių Šiaurės Korėjos Harvardu vadinamą Kim Il Sungo universitetą.

Kiti esminiai reikalavimai – ūgis ne mažesnis nei 175 centimetrai, bet to, savaime suprantama, jis privalo priklausyti valdančiajai partijai ir būti tarnavęs Šiaurės Korėjos armijoje.

Tik pabandykite įsivaizduoti tokį scenarijų: pasitempęs, besišypsantis, tačiau bet kurią akimirką nužudyti galintis Kim Jong Unas stovi kur nors prie elegantiško baseino priešais kelias dešimtis drebančių režimo lojalistų ir pompastiškai labiausiai patikusių klausia: „Ar priimsite šią rožę?“. Tai turėtų būti geriausia tokio pobūdžio laida visame pasaulyje.

Yra manančių, kad to būti negali

Kad ir kaip tokia mintis viliotų, Šiaurės Korėjos ekspertas Michaelas Maddenas sako, kad tai labai mažai tikėtina.

„Visiška nesąmonė. Jeigu gaučiau pinigą už kiekvieną gandą, kuris mane pasiekia apie Šiaurės Korėjos lyderius ir jų asmeninį gyvenimą, jau būčiau milijonierius“, – sako M. Maddenas.

Kad ir kaip ten bebūtų, tiesos grūdas gali slypėti ir šioje istorijoje, pripažįsta M. Maddenas.

„Gali būti, kad iš tikrųjų ieškoma jai geriausios poros“, – teigia ekspertas ir priduria, kad tiesos greičiausiai taip ir nesužinosime.

Anksčiau sklandė gandai, kad Kim Yo Jong buvo ištekėjusi už Šiaurės Korėjos darbininkų partijos sekretoriaus Choe Ryong Hae sūnaus. 2015 metais ji net 47 dienas nesirodė viešumoje, tad imta kalbėti, kad Kim Jong Uno sesuo susilaukė atžalos, tačiau ir ši informacija oficialiai taip ir nebuvo patvirtinta.

Pietų Korėjos sukurptos pasakos?

M. Maddenas sako, kad pastarieji įvykiai Šiaurės Korėjoje – branduolinis bandymas, po ilgos partijos vykęs partijos suvažiavimas ir kiti – viena iš priežasčių, kodėl Pietų Korėjoje imta intensyviau kurpti pasakas apie mįslingąją Šiaurės Korėją.

„Kai tik Šiaurės Korėja padaro ką nors strategiškai svarbaus, atsirita dezinformacijos banga. Nors, kad ir kaip ten bebūtų, nemažai kalbų apie Šiaurės Korėjos valdančiųjų asmeninį gyvenimą ir pikantiškos detalės yra tiesa“, – tvirtina M. Maddenas.

Nieko keisto, kad M. Maddeno paprašoma apie tai papasakoti daugiau. Jis teigia, kad viskas labai paprasta - Šiaurės Korėjos žmonėms nesvetimi visi žmogiški malonumai ir silpnybės, įskaitant ir seksualinius žaidimus, seksą už pinigus ir pačius įvairiausius eksperimentus.

Kalbėta apie vadinamąją Kim Jong Uno tėvo KIm Jong Ilo turėtą „džiaugsmo brigadą“: nuostabaus grožio moterų pajėgas, kurių pagrindinė užduotis buvo rūpintis Šiaurės Korėjos lyderio džiaugsmais – jos jam ir šoko, ir dainavo, ir mylėti mokėjo.

2015 metais pasirodė pranešimų, kad Kim Jong Unas nusprendė susigrąžinti tėvo mėgtą pramogą, tačiau M. Maddenas šį faktą kategoriškai atmeta.

„Niekaip nesuprantu, kodėl negalima bent pasistengti ieškant tikslesnės informacijos“, – gandais piktinasi ekspertas.

Tiesa, kaltę derėtų versi ne tik bulvarinei spaudai ar Pietų Korėjai. Daug priklauso ir nuo paties Šiaurės Korėjos elito, kuris taip pat nesibodi skleisti gandų.

„Nemažai klaidingos informacijos mus pasiekia iš pačios Šiaurės Korėjos gandų malūno, kuris dirba išsijuosęs Pchenjane. Jis veikia sugedusio telefono principu“, – tvirtina M. Maddenas.